2019. október 16., szerda
Gál

Egyéb

Darth Vader beveszi a Bálnát

Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.

A Daniel Prada és a LetsGo Company által összeállított, több mint 600 eredeti darabból álló kollekció 10 kamionnal érkezik egyenesen Párizsból Budapestre, a Bálnába. A Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás elemei hivatalos és gyűjtői darabok, illetve profi művészek és szakemberek egyedülálló munkái. A kiállításon különleges audiovizuális effektek is felelevenítik a Csillagok háborúja ikonikus világát.


A tárlat egyedülálló díszletében a „messzi-messzi galaxisban” élő szereplők is felelevenednek. Találkozhatunk a filmből jól ismert Chewbaccával, Yodával, R2D2-val, C-3PO-val, Darth Vaderrel. Megcsodálhatunk százharminc limitált kiadású figurát, és több mint harminc ember méretű páncélzatot is. Lélegzetelállító a hatalmas csillagromboló kapitányi hídja, az óriási termetű Jabba, a hutt, a négy méter magas Rancor, a nyolc méteres Palpatine trónterem és az Anakin Skywalker kilenc méter hosszú légifogata is.

Emellett pedig a virtuális valóság teremben több űrcsatát is átélhetünk, és Jedi kiképzésen is részt lehet venni. Ráadásul a Halálcsillag 12 méter hosszú vezérlőközpontjában is tehetünk majd egy sétát.


Bővebb információk a csillagokhaborujakiallitas.hu oldalon találhatóak.

 

Érdekességek a filmről

Yodát majdnem egy majom játszotta.

A Baljós Árnyakban feltűnik E.T.

Az ewokok a tibeti és nepáli nyelv keverékét beszélik.

Jabba, a hutt eredetileg szőrös lett volna.

 

2019. szeptember 15. – december 31.

Bálna, IX. kerület, Fővám tér 11-12.

Jegyárak

Felnőtt: 4900 Ft
Gyerek: 3400 Ft
Diákjegy/Nyugdíjas jegy: 4100 Ft
4 éves kor alatt: ingyenes

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.