2020. január 29., szerda
Adél

Egyéb Hódmezővásárhely

Döbbenetesen elhanyagolt a város

Burjánzó gaz és parlagfű, hegyekben álló szemét, elszállítatlan zöldhulladék és elhanyagolt közterületek borzolják hónapok óta a vásárhelyiek kedélyeit. A város még soha sem volt ennyire gazdátlan, mint most – panaszkodnak a lakosok.

Az olvasóktól érkező fotók és lapunk helyszíni szemléje is arról tanúskodik, a Kertváros fuldoklik a gazban, mely szinte benőtte a Kodály, a Móricz Zsigmond, a Hóvirág és a Nagy András János utcát. Továbbhaladva, a Jókai és Nyárfa utca sarkáról nem elég, hogy hónapok óta nem vitték el a zöldhulladékot, még a gaz is behálózta. Átláthatatlan a dzsumbuj a Kincses-temető mellett az Észak utcában, ahol egyre inkább burjánzik az aljnövényzet. A Bercsényi utcaiak egy közlekedési tábla miatt aggódnak: a Kálvin térről érkezőket figyelmeztető, „Tehergépkocsival behajtani tilos” jelzést immár elfedi a lombkorona, az illetékesek mégsem tesznek semmit.


Az egész települést érintő probléma, hogy gyakorlatilag alig-alig bukkannak „egészséges” köztéri padokra a pihenni vágyó vásárhelyiek, ugyanis a legtöbb vagy törött vagy gazos, vagy éppen olyan szemetes a környéke, hogy jobb inkább elkerülni.

A polgármester is elismerte, de…

Márki-Zay Péter több nyilatkozatában is elismerte: jogosak a lakossági kritikák a közterületek gondozásával, a kátyúzás, a zöldhulladék-elszállítás, a fűnyírás és a parlagfűirtás elmaradásával kapcsolatban. A városvezető szerint azonban nem ő a felelős a hanyagságért, hanem a HMSZ Zrt. feladatellátása „kritikán aluli”. Úgy fogalmazott: feltehetően a választási kampány része, hogy „el akarják őt lehetetleníteni”…

Szinte minden utcát legyőzött már a gaz és a gazdátlanság.

Ezen a padon nehéz lenne megpihenni

Burjánzik a gyomnövény

Kapcsolódó Cikkek