EUR: 332,51 Ft
CHF: 301,75 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Külföld

Egy újabb migránsáradat beláthatatlan következményei lehetnek

Ha elindul egy újabb migránsáradat, annak beláthatatlan következményei lehetnek – mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő, volt titkosszolgálati vezető az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Hozzátette: Olaszországba évente 150-200 ezer migráns érkezett, egy részük továbbment ugyan Nyugat-Európába, de mára több százezer illegális bevándorló gyűlt fel a mediterrán országban. Az új baloldali koalíció ismét beengedné a migránsokat – folytatta -, az embercsempészek és a jogvédők pedig percre pontosan ismerik mikor, hol erősödnek meg a bevándorláspárti erők, hol nyílnak meg az utak. Líbia partjainál sok százezren várnak arra, hogy Olaszországba induljanak, az afrikai ország déli határainál pedig már milliónyi Európába induló torlódott fel. Ha pedig a tengeren megindulnak a migránsok, a szárazföldi útvonalak is megélénkülnek – figyelmeztetett a szakértő.


Az érkezők kilencven százaléka gazdasági migráns. Többen felmelegítenék a migránskvótákat, holott ez az elosztási mechanizmus korábban sem működött, Európa nagy részén pedig már nem szeretnének újabb migránsokat látni – közölte meg Horváth József.

Kapcsolódó Cikkek