EUR: 357,73 Ft
CHF: 339,07 Ft
2020. április 08., szerda
Dénes

Belföld

Elképesztő! Így álcázta a kannabisz-ültetvényét – Fotók!

Egészen rendhagyó módját választotta a 41 éves férfi a kannabisz termesztésre. A magát leleménynek gondoló “kertész” laskagombával álcázta az ültetvényt. A kiérkező rendőröknek azt állította, hogy veszélyes spórák vannak a levegőben, ezért légzőkészüléket adott nekik, hogy ne érezzék a kábítószer szagát, a trükk azonban nem jött be.

A z egyenruhások a budapesti férfi ingatlanján tartottak házkutatást, ahol kiderült, F. Gyula telkén lévő barlangrendszerben mesterséges körülmények között kannabisz-növényeket termesztett.


A 19. században mészkőbányászat során kivájt barlangrendszerből alakították ki a jelenleg – legtöbbször – gombatermesztésre használt föld alatti helyiségeket. A gyanúsított a lakóháza mellett egy ilyen járatrészt bérelt a helyi önkormányzattól. Tevékenységének leplezése érdekében a vájat első részében laskagombát termesztett, míg utólag, falazással leválasztotta a helyiség hátsó, megközelítőleg 400 m²-es részét, amelyen egy ventilátorral álcázott rejtekajtót alakított ki – számol be az esetről a Police.hu.

A nyomozókat a termesztett gomba spóráinak veszélyességét hangsúlyozva megpróbálta megtéveszteni azért, hogy a légzőkészülékek viselésével ne lehessen a kábítószer jellegzetes szaga alapján a rejtekhely nyomára bukkanni. A helyszínen fellelt nyomok, valamint a terhelt magatartása alapján a nyomozók megbontották a falazatot, amely mögött megtalálták a járatrendszer további termeit, valamint az azokban kialakított kannabisz-ültetvényt, amely 386 tő, szüret előtt álló növényt tartalmazott. A helyszínen talált eszközök valószínűsítik, hogy a feltárt helyiségben hosszabb ideje folyt a kannabisz termesztése.


Kiderült, hogy a 41 éves férfi a növények megvilágításához és szellőztetéséhez a villanyóra megkerülésével vételezett áramot. Az elmúlt időszakban tapasztalható áramkimaradásoknak – mely az érintett körzet életét nagymértékben nehezítette – vélhetően ez volt az oka.

 

Kapcsolódó Cikkek