2020. január 26., vasárnap
Paula, Vanda

Egyéb II.kerület

Élménydús volt a hétvége a kerületben

A  II. kerület egyébként is pezsgő kulturális életének egyik új ékköve a hamarosan egyéves születésnapját ünneplő Gül Baba Kulturális Központ, amely – rendkívül gazdag programmal – háromnapos fesztivált rendezett.

A Gül Baba Kulturális Fesztivált Láng Zsolt II. kerületi polgármester nyitotta meg Menzer Tamás államtitkár és Szalai István vezérigazgató társaságában. A programok között szerepeltek magyar és török koncertek, mesemondás, kézműves-foglalkozások, történeti és építészeti előadások, irodalmi felolvasás, de játszóház és gyereksarok is volt. 


Kortalanul kreatív a Klebelsbergben

Negyedik alkalommal rendezte meg az önkormányzat Idősügyi Tanácsa a 60 év feletti, II. kerületi amatőr művészek számára a nagy népszerűségnek örvendő képző-, ipar- és népművészeti tárlatát. A megnyitón Láng Zsolt polgármester köszönetet mondott azért, hogy évről évre egyre több alkotó pályázik, valamint azért is, hogy nagyon sokan értékelik és vesznek részt a II. Kerületi Idősügyi Tanács egyéb programjain is. A különböző technikákkal készült művek alkotói elismerő oklevelet és színházjegyeket vehettek át a polgármestertől. Az eseményen Masa Anita operaénekes adott elő operarészleteket és Neumark Zoltán zongorázott. A megnyitón részt vett többek között Riczkó Andrea képviselő, az Idősügyi Tanács tagja, Vargáné Luketics Gabriella, a Humánszolgáltatási Igazgatóság vezetője is. A több mint hatvan amatőr művész munkái szeptember 29-ig láthatóak a Klebelsberg Kultúrkúriában.

 

Bitskey-emléktábla a Torockó közben

Emléktáblát avattak Bitskey Tibor egykori pasaréti otthonának falán a Nemzeti Színház és a MASZK Országos Színészegyesület kezdeményezésére. Bitskey Tibor (1929–2015) Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a nemzet színésze, a II. kerület díszpolgára szeptember 20-án lett volna kilencvenéves. Az emléktáblát, Stremeny Géza szobrászművész alkotását Láng Zsolt II. kerületi polgármester és Balázs Péter színművész, színházigazgató leplezte le a Torockó köz 2. alatti ház falán.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.