EUR: 328,07 Ft
CHF: 297,49 Ft
2019. október 23., szerda
Gyöngyi

Belföld

Epermester Pincészet – Kaland

Tahitótfalui eperből és dánszentmiklósi cigánymeggyből készült félédes gyümölcsbor-házasítás, amely 2015-ben elnyerte Az Év Legjobb Fehér Gyümölcsbora díjat.

Hosszú évek kitartó munkájának eredményeként jött létre a Szentendrei-sziget 150 éves múltra visszatekintő epertermesztését is újjáélesztő vállalkozás, az Epermester Pincészet. A cég tulajdonosai lokálpatriótaként elkötelezettséget éreznek a helyi értékek megőrzése, valamint a helyi lakosság számára versenyképes munkahelyek teremtése iránt, ezért elsőként olyan különleges terméket szeretnének bevezetni a magyar piacra, amely megállja a helyét a legnívósabb hagyományos és gyümölcsborok között.


Az Epermester Pincészet születése annak a nemes gondolatnak köszönhető, amely a tahitótfalui eperkultúra újraélesztését tűzte ki célul. Az itt termett kiváló minőségű földieperből hagyományos borászati eljárással készítenek minőségi száraz és édes borokat. Ennek megfelelően nem alkalmaznak mesterséges adalékot – aromákat és egyéb anyagokat –, csak a gyümölcs legjavát használják fel. Édes eperboruk, az Eperméz igazi desszertbor, míg száraz boruk, az Epervér valódi minőségi kategóriát képvisel, amely az ínyencek ízlését is kielégíti.

Az eperborral szemben ugyanazok az elvárások, mint a szőlőbor esetében, a laborvizsgálati eredmények tekintetében is vetekszik egy jó minőségű borral. A színe természetesen rózsaszín, az intenzív gyümölcsaromák, valamint a jó savgerinc miatt leginkább egy rozéhoz lehet hasonlítani, bár talán az eperbornak – az átlagos rozékkal összehasonlítva – élénkebbek a savai. Az aromák tekintetében azonban itt nincsenek olyan asszociációk, mint a szőlőboroknál – az eperbor saját magát hozza.

Kapcsolódó Cikkek