2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Tatabánya

Erdei temetőt avattak Körtvélyespusztán

Ünnepélyes keretek között avatták fel Körtvélyespuszta erdei temetőjét vasárnap. Az erdőben fekvő nyughelyekről már az 1800-as évektől találhatók feljegyzések, amelyekből kiderül, hogy a síremlékben 20 embert temettek el, többek között magyar és német ajkú apácákat, illetve katonákat. A temetőt koszorúzással avatták fel, majd Körtvélyespuszta szépkorú lakói, emlékezve a régi időkre, megosztották egymással történeteiket az itt eltöltött évekről.

A temetőt koszorúzással avatták fel

Az ünnepség résztvevői a koszorúzást követően énekszó kíséretében a kápolnába sétáltak, melyet a káplán szentelt újra, ezt követően pedig szentmisét tartottak. Az eseményen John Katalin alpolgármester mellett Schmidt Csaba polgármester is részt vett, aki hangsúlyozta, az egykor Felsőgallához tartozó település különleges értékeket őriz.

Az ünnepségen a Felsőgallai Német Nemzetiségi Dalkör is részt vett.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.