2019. december 15., vasárnap
Valér

Külföld

Erős a migrációellenes szövetség

Az európai határok védelméről, és a hagyományos család értékeinek megőrzéséről egyeztetett az olasz jobbközép pártokkal Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kedden Rómában, miközben Máltán több uniós ország is megállapodott egy újabb migránskvóta előterjesztéséről.

– Magyarország és Olaszország szövetségesei egymásnak a migráció terén is, hiszen Olaszország a tengereivel Európa tengeri határait kell, hogy védje, Magyarországnak pedig ugyanez a feladata a szárazföldi határokon – mondta Novák Katalin, hozzátéve: így volt ez, amikor a Matteo Salvini vezette Liga pártja volt kormányon, és így lesz ez, amikor ismét kormányon lesz, ezért fontos, hogy a köztes időben is fenntartsuk a kapcsolatot.


– Erős az a politikai közösség, amely azt képviseli, hogy meg kell védenünk Európát, és nem szabad bevándorló kontinenssé tenni – emelte ki. A politikus szerint a migráció kérdésben az olasz és a magyar jobboldal, a lengyel jobboldal, a visegrádi négyek többi országa, valamint az osztrák jobboldal is együttműködik.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek