EUR: 333,16 Ft
CHF: 303,53 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Belföld

Erzsébetvárosban is csalhattak Karácsonyék

Tovább gyűrűzik a baloldal adatlopási botránya – mondta a Fidesz budapesti szóvivője, Zsigmond Barna Pál  szerint a szerdán napvilágot látott erzsébetvárosi eset a józsefvárosihoz hasonlóan bűncselekmény gyanúját veti fel, és teljesen nyilvánvaló Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt érintettsége is.

Az Origo egyik olvasója több olyan képet és Facebook-bejegyzést juttatott el a portálhoz, amely állítása szerint megmutatja, hogy Józsefváros mellett Erzsébetvárosban is piszkos módszerekkel dolgozik az ellenzék a választási siker reményében.


Az egyik fényképen az látható, amint Szücs Balázs párbeszédes erzsébetvárosi képviselőjelölt kampánycsapatának egyik tagja az egyik ajánlóívről a másikra másolja az adatokat egy nagyobb asztaltársaság körében. Mindezt azt jelenti, hogy Karácsony Gergely párttársának segítői követhették el a választási csalást.

Kisüzemi másolás Karácsony Gergely párttársának kampánycsapatától /Forrás: Facebook

A portál szerint a fotón vagy az látható, hogy az ellenzéki aktivista jogszabályellenesen rögzíti a hivatalos dokumentumon szereplő adatokat, vagy éppen meghamisítja azokat. Mint az köztudott, az ajánlóívek bármilyen formában történő másolását, valamint azok hamisítását a törvény bünteti.


 

Józsefvárosban már nyomoznak

Közben a józsefvárosi botrány is tovább dagad. A Budapesti Rendőr-főkapitányság választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. Mint ismeretes, a Magyar Nemzet birtokába jutott fotók arra utalnak, hogy tiltott választói adatbázist épít és használ a Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt vezette ellenzéki kampánycsapat.

A lap birtokába jutott újabb felvételek szerint Pikó András ajánlásainak hátoldalára egy aktivista tollal felírta, melyik választó nem írt alá neki, de ígérete szerint el fog menni szavazni. Azoknak az adatait is táblázatba foglalták, akik nem támogatták az ellenzéki jelöltet. A kalkulációnak csak akkor lenne értelme, ha létezne hozzá választói névjegyzék is, amit a jelölt a helyi választási iroda közlése szerint nem vásárolt meg.

„Rá szavaz, de nem ír alá…” Az ajánlószelvény hátoldalára írt kalkuláció újabb adaléka a vélelmezett törvénytelenségnek

Tovább gyűrűzik a baloldal adatlopási botránya

Tovább gyűrűzik a baloldal adatlopási botránya – mondta a Fidesz budapesti szóvivője, Zsigmond Barna Pál. A politikus szerint a szerdán napvilágot látott erzsébetvárosi eset szintén bűncselekmény gyanúját veti fel, és teljesen nyilvánvaló Karácsony Gergely érintettsége is. A politikus emlékeztetett: a hamarabb napvilágot látott józsefvárosi esetben már nyomoz a rendőrség. Hozzátette: Karácsony Gergely ajánlásait a botrányba keveredett csapat kezelte Józsefvárosban és Erzsébetvárosban is. Ha a baloldali szavazók jót akarnak maguknak, ne írjanak alá semmit Karácsonyéknak – fogalmazott. A kormánypártok arra szólítanak fel, hogy Karácsony Gergelyék hagyjanak fel a csalással és a törvénysértéssel, a botrányban érintett képviselőjelölteknek pedig semmi keresnivalójuk a közéletben, elvárják, hogy lépjenek vissza – közölte Zsigmond Barna Pál.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Döbbenetes! Megfenyegették a zuglói fideszes jelöltet

    Döbbenetes! Megfenyegették a zuglói fideszes jelöltet

    Megfenyegették, hogy “el lesz intézve” a Fidesz XIV. kerületi önkormányzati képviselő-jelöltje, Borbély Ádám. A fiatal politikus közösségi oldalán számolt be az incidensről, ahol arról is ír: megtette a feljelentést és nem fél azoktól, akik meghátrálásra akarják kényszeríteni őt – számol be a Ripost a 888.

  • Tovább erősödik Budapest pénzügyi központ szerepe

    Tovább erősödik Budapest pénzügyi központ szerepe

    Tovább erősödik Budapest pénzügyi központ szerepe, a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) már hivatalosan is budapesti székhelyéről működik, ennek köszönhetően a fejlesztési pénzintézet nemzetközileg elismertebbé és versenyképesebbé vált – hangsúlyozta ki Varga Mihály a bank és a Pénzügyminisztérium üzleti fórumán, kedden Budapesten.