EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Belföld

Erzsébetvárosban is választási csalást követhettek el Karácsonyék

Nagyon úgy néz ki, hogy Józsefváros után Erzsébetvárosban is csalt az ellenzék az ajánlásgyűjtés időszakában – derül ki az Origo birtokába jutott dokumentumokból. A lap egyik felháborodott olvasójának fényképén az látszik, amint Szücs Balázs párbeszédes képviselőjelölt egyik aktivistája az egyik ajánlóívről a másikra másolja az adatokat. Egyre több jel mutat arra, hogy a kormányellenes erők fővárosi szinten folyamodhattak csaláshoz.

Az Origo egyik olvasója több olyan képet és Facebook-bejegyzést küldött a lapnak, amely azt bizonyíthatja, hogy Józsefváros mellett Erzsébetvárosban is piszkos módszerekkel dolgozik az ellenzék a választási siker reményében.


A dokumentumok alapján felvetődik a gyanú, hogy az ellenzék itt is rögzíti az ajánlóíveken szereplő személyek adatait. Az egyik fotón az látható, amint egy középkorú férfi az egyik ajánlóívről a másikra másolja az adatokat egy nagyobb asztaltársaság körében. Ebben az esetben két dologról lehet szó: az ellenzéki aktivista vagy jogszabályellenesen rögzítette a hivatalos dokumentumon szereplő adatokat, vagy ami ennél is durvább forgatókönyv, hogy meghamisította azokat.

Kisüzemi másolás Karácsony Gergely párttársának kampánycsapatától /Forrás: Facebook

Mint azt korábban megírtuk, feljelentést tett a józsefvárosi helyi választási iroda a Magyar Nemzet hétfői cikke nyomán, amely a VIII. kerületi ellenzéki kampánycsapat választási csalására hívta fel a figyelmet. Az ügyben a rendőrség választás rendje elleni csalás és személyes adattal visszaélés gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Magyarország a kereszténység védőbástyája

  Soltész: Magyarország a kereszténység védőbástyája

  Magyarország a kereszténység védőbástyája – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Somogy megyei Segesden, a Szent Lászlóról elnevezett helyi római katolikus templom felújítása alkalmából tartott szentmisén vasárnap.

 • Kövér: Magyarország visszaszerezte jövőjét

  Magyarország 2010 óta elvégzett munkájával visszaszerezte jövőjét, és ennek nyilvánvaló jele, hogy “mi magyarok nem bezárjuk a templomokat és az iskolákat”, hanem újakat építünk – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke vasárnap Budapesten, a Fasori Református Egyházközség hálaadó napján.

 • Szijjártó Péter: megvédjük határainkat!

  Szijjártó Péter: megvédjük határainkat!

  Sajnálatos minden olyan döntés, amely megnyitja Európa határait az illegális bevándorlók előtt, ahogy ezt az új olasz kormány teszi, de Magyarország megvédi határait – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatornán vasárnap.