EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Békéscsaba

Évfordulót és tanteremátadást ünnepeltek

Az idei tanévkezdés több érdekességet is tartogatott a Békéscsabai Szakképzési Centrum Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma új és régi diákjai számára. Ezen az ünnepségen emlékeztek meg ugyanis az intézmény 30 éves fennállásáról, és két felújított tanterem átadására is sor került.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő köszöntőbeszédében megosztotta, hogy véleménye szerint ebbe az iskolába kifejezetten jó járni, hiszen azok a szakok, amelyek elérhetőek a tagintézményben, keresettek a munkaerőpiacon. Úgy látja, hogy soha nem járt annyi fiatal ebbe az iskolába, mint a mostani létszám. Bár még csak négy évvel ezelőtt bővült a szakgimnázium a rendészeti képzéssel, ma már az ország egyik kiemelkedő oktatóhelye. A most átadott új tantermek egyikében a robottechnológia kapott helyet, amelyre szintén nagy ma az igény.


Maczik Mihály, a tagiskola igazgatója bemutatta az épület rövid történetét. Az 1980-as, 90-es években hajtómű- és felvonógyár volt, de ahogyan a rendszerváltáskor sokan, ez a cég is tönkrement. Ezt követően lett iskola az épületből. A 611-es számú Ipari Szakképző Intézmény költözött ide, ami Trefort Ágoston nevét viselte. Eleinte technikusképzés volt itt, mindössze hét osztállyal. Ma már 22 osztályt indítanak, soha nem látott létszámmal: idén szeptembertől 613 fő tanul az épület falai között.

Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, hogy az új termek felújítása során csak a falak maradtak meg. Minden mást elvittek és lebontottak, hogy olyan technikai újdonságokkal, felszereléssekkel gazdagítsák a termet, ami méltó egy XXI. századi iskolához és ahol ennek megfelelően tanulhatnak a diákok.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

  Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

  Az Aluinvent DVTK centere, Chanel Mokango néhány nappal ezelőtt edzés közben súlyos térdsérülést szenvedett. A kongói játékos felépülése hosszabb időt vesz igénybe, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett.