EUR: 331,50 Ft
CHF: 301,22 Ft
2019. október 15., kedd
Teréz

Életmód

Ezek a leggyakoribb fogápolási tévhitek

Sokáig megragadnak a köztudatban és súlyos károkat okozhatnak azok a szájról szájra terjedő „bölcsességek”, amelyek hallatán a fogorvosok csak a fejüket csóválják. A Webbeteg segítségével összegyűjtöttünk pár jól ismert, tipikus hibát.

A fogorvosi ellenőrzés kicsi gyerekkor óta fontos – Profimedia, DPphoto, GeorgeRudy

1. A tejfogakat nem kell ápolni – Nem igaz. Nagyon fontos, hogy egészségesen tartsuk a tejfogakat is, hiszen ha már a tejfogak is rosszak, a megmaradó fogak is rosszul fejlődhetnek, arról nem is beszélve, hogy az alapos rágás és a tiszta beszéd elengedhetetlen eszköze az ép fogsor.


2. A rossz fogak örökletesek – Részben igaz csak, hiszen mindenki a saját fogainak épségéért felelős. Ami örökletes, az a szuvasodás elleni védekezőképesség.

3. A fluoridok nem fontosak – Téves. A fluorid védi a fogzománcot és megakadályozza, hogy elszaporodjanak a baktériumok, védi a fogak felszínét és segít megelőzni a fogszuvasodást.

4. Az erős dörzsölés az alapos fogmosás titka – Pontosan az ellenkezője az igaz, ugyanis ha túl erősen vagy túl erős sörtéjű fogkefével mosunk fogat, fennáll annak a veszélye, hogy a fogzománc lekopik, megsérül a fogíny, visszahúzódik, és szabadon marad a fognyak. A különböző fogpanaszok kialakulása, innentől kezdve csak idő kérdése.

5. A rágógumi helyettesíti a fogmosást – A rágógumi támogathatja a szájhigiéniát, ám a napi rendszeres fogápolást nem helyettesíti!

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Irány a Vértes és a Gerecse!

    Irány a Vértes és a Gerecse!

    Már nyolc kötettel büszkélkedhet a KidsOasis meseútikönyv-sorozata. Az Utazik a család könyveiben nyolc magyarországi tájegységről, régióról olvashatnak a gyerekek saját nyelvükön, közérthetően, viccesen, kedvesen.

  • Miért fontos a fogszabályozás?

    Miért fontos a fogszabályozás?

    A fogszabályozás célja nem kizárólag a fogak, a fogsor esztétikusabbá tétele, hanem a harapási rendellenességek megszüntetése is, ami a fogak és az állkapocs rendezetlen helyzete miatt is kialakulhat.