2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Pécs

Felavatták a BAT Pécsi Dohánygyár új üzemét

 A dohányipari vállalat az elmúlt évek fejlesztései után, most újra Pécsett választotta, hogy itt bővítse termékeinek palettáját. 7,5 milliárd forintból a keleti elkerülő út mellett hozta létre legújabb gyáregységét.

– Ez a hat gyártósor 100 új munkahelyet teremt, de már folynak a tárgyalások, hogyan fejleszthetnénk újra. Az a célunk, hogy úttörők és világvezetők legyünk a nikotinpárnákkal a dohányiparban, és ezt a pécsi gyártósoron
keresztül érjük el. 2020-ra 1 milliárd nikotinpárnát szeretnénk Pécsett gyártani, amit szerte a világban forgalmaznánk – mondta a BAT európai és észak-afrikai régió gyártásért felelős igazgatója, Bernd Meyer.


A beruházás egyik pozitívuma, hogy a BAT Pécsen gyártott új terméke innovatív technológiát képvisel, amely nem hordoz magában olyan egészségügyi kockázatokat, mint egy hagyományos dohánytermék.

Hoppál Péter, Pécs országgyűlési képviselője hangsúlyozta: az elmúlt 16 hónapban négyhavonta jelentettek be gyárbővítést vagy teljesen új gyár letelepedését, ami jól mutatja, hogy a kormány támogatja Pécs újraiparosítását.


Jó esély van arra, hogy 2019 végén is beruházási rekordot döntsön Magyarország, amihez a Pécshez hasonló vidéki városok és az itt történő beruházások is hozzájárulnak – mondta Szijjártó Péter. A  külgazdasági és külügyminiszter kitért arra is, hogy Pécsett és a környékén az idei év első negyedévében 23 milliárd forintos beruházásról döntöttek. Ez pedig 44 százalékkal több, mint egy évvel korábban, és ezzel az értékkel a megye lekörözi az országos, 26 százalékos beruházásnövekedési ütemet. De országosan is megfigyelhető, hogy a magyar gazdaság teljesítményének növelésében a nagy vidéki városok is szerepet játszanak. Hiszen ipari parkjukkal és a képzett munkaerővel tőkevonzó szerepük megnőtt – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

A rendezvényen részt vett Vári Attila, Pécs polgármester jelöltje is

–  A vidéki városok – így Pécs is – az elmúlt években nagyon komoly szerepet játszottak abban, hogy Magyarország Közép-Európával egyetemben, az európai növekedés motorjává tudott válni – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A vállalat Magyarországról támogatja új informatikai rendszerének üzemeltetését, biztosítja immár több mint 3800 európai ALDI-üzlet, illetve 55 logisztikai központ informatikai rendszerének zavartalan működését. A pécsi központ létszámbővítésének köszönhetően az ALDI IIT magyarországi létszáma 150 főre növekszik

A BAT új gyáregységének átadása után, Szijjártó Péter megtekintette az Aldi, új informatikai támogatási központját is. Az ultramodern irodaegyüttesben bejelentették, hogy a 40 idegen nyelven beszélő munkatárs mellé, újabb 30 fővel szeretnék bővíteni a létszámot. A külgazdasági miniszter kiemelte: a magyar gazdaságban, egyre fontosabbak a magas hozzáadott értékű munkahelyek, így a kormány ezután is kész támogatást
nyújtani, ha az Aldinak szüksége van rá.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.