EUR: 329,12 Ft
CHF: 299,03 Ft
2019. október 23., szerda
Gyöngyi

Sport

Felhívás a veszély miatt! Figyelmeztetik a Barcelonába érkező drukkereket

Csütörtök este játssza a Fradi 15 év után először első csoportkörös nemzeti kupameccsét a spanyol Espanyol otthonában. A Ferencváros Torna Club emiatt egy közleményt adott ki, amiben a szurkolók figyelmét veszélyre hívja fel.

2019. szeptember 19-én, 21:00 órától rendezik meg az RCD Espanyol-Ferencváros UEFA Európa Liga-mérkőzést.


A közleményben ismertetik, mire vigyázzanak a Barcelonában tartózkodó drukkerek. Ismertetik, hogyan lehet molinót bevinni a lelátóra, mire kell figyelni a jegyeknél, de kiemelten figyelmeztetik a szurkolókat a spanyol fővárosban eluralkodó bűnözésre is.

„Felhívjuk a Barcelonába utazó szurkolók figyelmét, hogy az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt az erőszakos utcai rablások száma a turisták által leglátogatottabb helyeken. Az előző évek hasonló időszakához képest az elmúlt három hónapban a gyilkosságok mellett a nemi erőszak eseteinek száma is drámai növekedést mutat.


A korábban jellemző lopás és zsebtolvajlás helyett szaporodnak az esetenként súlyos sérülésekkel járó erőszakos rablások. A táskákat, ékszereket, értékes órákat motorbiciklis bűnözők „lerántással”, gyalogos társaik pedig – gyakran csoportos elkövetőként – hátulról „fojtogatással” rabolják el a gyanútlan turistáktól” – olvasható a listában.

A klub felhívja a drukkerek figyelmét, ha barcelonai tartózkodása idején valaki segítségre szorul, a hét minden napján, éjjel-nappal hívhatják a Külügyminisztérium Call Centerének +36-06-80-36-8036-os telefonszámát.

Ezen kívül a nap 24 órájában hívható a Barcelonai Magyar Főkonzulátus is.

Barcelonában idén 30 százalékkal nőtt az erőszakos rablások száma a tavalyi évhez képest – ismereti a Ripost. Augusztus első felében hét késszúrással végződő támadás és két gyilkosság is történt Katalónia fővárosában. Az egyik fő oknak azt tartják, hogy az elmúlt években közel 6 ezer 18 év alatti marokkói bevándorló érkezett a városba, akiknek a 18 százaléka lett bűnelkövető. A spanyol városok közül egyébként Barcelonában a legnagyobb a bűncselekmények aránya, ezer lakosra 120 jut.

Kapcsolódó Cikkek