EUR: 336,31 Ft
CHF: 314,10 Ft
2020. január 26., vasárnap
Paula, Vanda

Belföld

Karácsony képtelen bevezetni a zuglóiak ingyenes parkolását

A Fidelitas Karácsony Gergely zuglói polgármestert, az ellenzéki pártok közös főpolgármester-jelöltjét bírálta pénteken, mondván: már száz napja nem képes végrehajtani a zuglóiak ingyenes kerületi parkolásáról szóló határozatot.

Borbély Ádám, a Fidelitas budapesti elnöke pénteken, a XIV. kerületi Bosnyák téren tartott sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy pénteken van a századik napja, hogy a zuglóiaknak nem kellene fizetniük a parkolásért; nem csak otthonuknál, hanem sehol a kerületben: sem a szakrendelőknél, sem az iskoláknál, sem ügyintézéskor.


“Karácsony Gergely száz napja nem képes végrehajtani azt a határozatot, amit maga is megszavazott. Azért szavazta meg, mert belátta, hogy nem bosszanthatja tovább a zuglóiakat a parkolással, ami napi egymillió forint veszteséget okoz a kerület költségvetésében” – fogalmazott Borbély Ádám.

Hozzátette: Karácsony Gergely nem tartotta be ígéretét, sőt, most “felelőtlenül arra mutogat”, hogy majd egy következő városvezetés teszi rendbe az ügyet.


A Fidelitas budapesti elnöke szerint Karácsony Gergelynek “az a száznapos programja, hogy mindent sorsára hagy”. Évente száz bérlakást ígért, amiből egy sem valósult meg, a tervezettnél több száz millió forinttal többet költött a Pillangó parkra, ahol ráadásul közben száz fát vágott ki, és szeptemberre már a zuglói költségvetés száz százalékát elköltötte – bírált.

“Ha valaki kerületi polgármesternek ennyire alkalmatlan, az főpolgármesternek is az” – jelentette ki Borbély Ádám.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek