2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb I.kerület

Forró jazz, ethno-beat és Radnóti is volt a Várban

Az elmúlt hétvégén két nagy rendezvénynek is otthont adott a budai Vár. A Szentháromság téren a budavári önkormányzat tartotta hagyományos Könyvünnepét, amelyen az olvasás népszerűsítése és az író-olvasó találkozók mellett koncerttel és színpadi rendezvénnyel várták a helyieket és a távolabbról idelátogatókat. A nyitónap estéjén a Hot Jazz Band teremtett forró, nosztalgikus jazzhangulatot a Mátyás tér és a Halászbástya között. A palotanegyedben a Budapest Borfesztivál közönsége kóstolhatta meg a jobbnál jobb magyar borokat, és négy napon keresztül több színpadon hallgathatta a zenei műfajok legkiválóbb képviselőit. A zárókoncertet az Aurevoir adta. Öröm volt látni, ahogy a fiatalok sokasága rajong a Radnóti-verset, Cseh Tamás–Bereményi Géza-dalt, magyar népdalokat és saját szerzeményeket megzenésítő-megszólaltató előadásukért.

Kapcsolódó Cikkek

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.