EUR: 333,16 Ft
CHF: 303,53 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Sport

Fucsovics visszatért a Davis Kupa-csapatba

Az önkéntes száműzetés után visszatérő Fucsovics Márton vezérletével jelentősen megnőttek a magyar Davis Kupa-csapat esélyei hétvégén az Ukrajna elleni mérkőzésen.

Az összecsapás előtti sajtótájékoztatón Köves Gábor szövetségi kapitány azt is elárulta, hogy Fucsovics mellett Balázs Attila játssza az egyest és a párost. Természetesen szóba került a napjaink legeredményesebb teniszezőjének a visszatérése, aki tavaly februárban játszott legutóbb DK-meccset. Köves szerint olyan a viszonyuk, mintha egy percre sem ásták volna ki a „csatabárdot”.


– Olyan a viszonyunk, mint korábban, nyoma sincs a legkisebb távolságtartásnak, újra a régi a kapcsolat közöttünk, és persze a csapat többi tagja között – mondta a kapitány, aki afféle beugróként Fucsovics edzésmunkájában is segédkezett egy darabig a felkészülés során.

Sajnos Piros Zsombor (365. a ranglistán) sérülés miatt nem játszhat, így a fentiek mellett Nagy Péter (604.) és Borsos Gábor (1098.) nevezték. A DK-osztályozót szombaton és vasárnap 11 órától a Sport11 központban rendezik. A győztes marad a világcsoportban, és februárban ismét selejtezőt vívhat a döntőbe jutásért, míg a vesztes egy osztállyal lejjebb, az euro-afrikai zóna I-es csoportjában kezdi meg a 2020-as évet.

Kapcsolódó Cikkek