EUR: 332,51 Ft
CHF: 301,75 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Egyéb Hódmezővásárhely

Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

– A tram-train beruházás miatt most nem a legegyszerűbb a vásárhelyi közlekedés, azonban én azt szeretném elérni, hogy a következő öt évben Vásárhely a legjobban járható magyarországi város legyen – jelentette be Grezsa István. A polgármesterjelölt természetesen nemcsak a levegőbe beszél, hanem a kormányhoz fordult, és – mint megírtuk – már tárgyalt is Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel. Célja, hogy a 63 milliárd forintos beruházást jelentő tram-train kormányhatározatot egészítsék ki néhány ponttal.


Ennek részeként Grezsa szorgalmazza, hogy az építkezés nyomvonalán teljes körű, faltól falig történő felújítás legyen, a járdákat és a közműveket is érintve. Emellett javasolja, hogy a helyreállítás azokat a nyomvonal melletti mellékutcákat is érintse, amelyek tönkrementek a kivitelezés során – ehhez keresi és kéri tehát az Orbán-kormány partnerségét.

A polgármesterjelölt lapunknak azt is elmondta, naponta mintegy 20 ezer ember ingázik Vásárhely és Szeged között. Ezért a tervezett 8 tram-train szerelvény mellé további 4 beszerzését kéri a kormánytól. Továbbá azt is szeretné elérni, hogy a nagyállomás épületét kormányzati forrásból teljes mértékben újítsák fel. A polgármesterjelölt az állomás melletti egykori szórakozóhelyet romkocsmaként újranyitná, ugyanis jogosnak tartja a fiatalok észrevételét, hogy a városban nincs elég szórakozási lehetőség. Itt helyi zenekarok léphetnének fel a vásárhelyiek előtt.


A polgármesterjelölt a kormánnyal való együttműködésre törekszik

– Vásárhely hatalmas területű város, emiatt a tömegközlekedést a jelenlegi formában nyereségen nem lehet működtetni. Ezért elektromos buszok kellenek a mostani dízeles járművek helyett – hangsúlyozta a politikus.
Grezsa István azt is ismertette, amennyiben október 13-án bizalmat szavaznak neki a vásárhelyiek, 5 éven belül minimum 50 kilométernyi, azaz évente legalább 10 kilométernyi utat újítana fel. Ez tartalmazná a Fidesz-frakció által kezdeményezett Járható Vásárhely Programban megújuló utakat, a tram-train utáni helyreállításokat, valamint további elengedhetetlen út- és járdafelújításokat. A külterületi földutak felújítására, karbantartására a jelenlegi összeg kétszeresét fordítaná a város.

Fontos a kártalanítás

– A tram-train nyomvonalán lévő vállalkozásokat kártalanítani kell, mivel most nehezen lehet megközelíteni őket. Ebben is a kormány segítségét kérném – jelentette ki Grezsa István. Ez utóbbi ígéretnek a helyi vállalkozók is nagyon örülnek.

– Komoly lehetőségeket látok a tram-trainben, mely rendkívül hasznos a városnak és az itt élőknek, de a beruházás velejárója, hogy most valóban nehezek a mindennapok az építkezés miatt. Boldogok vagyunk, hogy Grezsa István kiáll a kártalanításunk mellett – mondta lapunknak Kissné Végh Ágnes, az egyik Andrássy úti üzlet tulajdonosa.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.

 • Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Nyíregyházán, az evangélikus templomban emlékeztek az aradi vértanúk kivégzésének 170. évfordulóján. Több száz középiskolás diák, állami és egyházi vezetők, civil emberek gyűltek össze, hogy tisztelegjenek a kegyetlen ősz áldozatai előtt.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.