EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Belföld

Hamarosan bíróság elé áll a soroksári gyilkos

Egyezséget ajánlott az ügyészség a soroksári futónő gyilkosának: vagy tényleges életfogytiglani börtönbüntetést kap, vagy „megússza” 40 évvel – tudta meg a Lokál. A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő 40 éves férfinak részletes, mindenre kiterjedő beismerő vallomást kell tennie az enyhébb büntetésért.

Továbbra is hallgat R. Szilveszter, aki a bizonyítékok alapján brutális kegyetlenséggel, szexuális indíttatásból meggyilkolta a soroksári futónőként ismert Gy. Krisztinát. A férfinak nem sokkal az első bírósági tárgyalás előtt egyezséget ajánlott az ügyészség: ha beismeri tettét, nem tényleges életfogytiglani büntetést, hanem 40 év börtönt kérnek rá: igaz, hogy csak öregkorában, de elhagyhatja a börtönt. Ellenkező esetben soha nem lehet már szabad ember.

Fotó: Mészáros Diána


Az üggyel kapcsolatban megkerestük dr. Lichy Józsefet is, R. Szilveszter ügyvédjét, aki megerősítette információinkat az ügyészségi egyezséggel kapcsolatban, de mint elmondta, ügyfele részéről még nem született döntés.
A Lokál által megkérdezett kriminálpszichológus szerint nem azok az öregségben eltöltött évek miatt megfontolandó az ügyészség ajánlata, amelyeket szabadulása után még átélhet a gyilkosságért rács mögé küldött férfi, hanem a reményt kapná, azt, hogy egy napon még szabad lehet. Ez pedig a börtönfalak mögött a túlélést jelentheti.
– Azok az elítéltek, akik nem tényleges életfogytiglant, hanem akár több évtizedes szabadságvesztést kapnak, pszichésen könnyebben dolgozzák fel a büntetést, és könnyebben is kezelhetők, fegyelmezhetők – fejtette ki Végh József kriminálpszichológus, majd hozzátette: sok fogvatartott reményvesztetten, jövőkép és perspektívák nélkül öngyilkossági kísérletet hajt végre. Nem tudják elfogadni a végleges bezártságot.
Mint ismert, 2013 szeptemberében ölték meg futás közben Gy. Krisztinát. A gyilkost évekig nem találták, míg egy éve kiderült: a feltételezett elkövető, R. Szilveszter más bűncselekmények miatt szinte végig börtönben volt, de egy DNS-teszt lebuktatta.
További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Magyarország a kereszténység védőbástyája

  Soltész: Magyarország a kereszténység védőbástyája

  Magyarország a kereszténység védőbástyája – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Somogy megyei Segesden, a Szent Lászlóról elnevezett helyi római katolikus templom felújítása alkalmából tartott szentmisén vasárnap.

 • Kövér: Magyarország visszaszerezte jövőjét

  Magyarország 2010 óta elvégzett munkájával visszaszerezte jövőjét, és ennek nyilvánvaló jele, hogy “mi magyarok nem bezárjuk a templomokat és az iskolákat”, hanem újakat építünk – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke vasárnap Budapesten, a Fasori Református Egyházközség hálaadó napján.

 • Szijjártó Péter: megvédjük határainkat!

  Szijjártó Péter: megvédjük határainkat!

  Sajnálatos minden olyan döntés, amely megnyitja Európa határait az illegális bevándorlók előtt, ahogy ezt az új olasz kormány teszi, de Magyarország megvédi határait – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatornán vasárnap.