EUR: 333,16 Ft
CHF: 303,53 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Belföld

A tűzoltók máris eloltották a hatalmas fekete füsttel égő épületet

Eloltották a tűzoltók a Budapest XIII. kerületében egy magas ház tetőszerkezetében csütörtök délután keletkezett tüzet – közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Az építkezés generálkivitelezőjének közlése szerint az eset a projekt többi ütemére nincs hatással.

Kisdi Máté kiemelte: a Gidófalvy Lajos utcában történt tűzesetben nem sérült meg senki.


Ismertetése szerint egy többemeletes, építés alatt álló, lakatlan épület tetőszerkezetében keletkezett tűz.

Az építés során felhasznált szigetelőanyag ezer négyzetméteren égett.


A lángok a Cordia ingatlanfejlesztő cég egyik projektjének területén csaptak fel. A vállalat közölte, a Young City második ütem D épületének felső szintjén a szigetelés az alvállalkozó szigetelési munkálatai közben gyulladt ki.

Hangsúlyozták, a Cordia mindenben együttműködik a hatóságokkal.

Csikós Miklós, a generálkivitelező Pedrano Construction ügyvezető igazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a szigetelőanyag nagy füsttel égett, amikor alvállalkozóik az épületegyüttes egyik tömbjén dolgoztak, és a tető szigetelési munkálatai közben a tető lángra kapott.

A tűzoltók gyorsan eloltották a tüzet, a tűzszakértői vizsgálat folyik, a kárfelmérést követően azonnal megkezdik a hibák javítását – tette hozzá.

Közölte: az eset az építkezés többi ütemére nincs hatással.

A tűz okozta füst Budapest több pontjáról is jól látható volt.

Hatalmas tűz Budapesten! Fekete füst lepte el a fővárost

Óriási füst volt a XIII. kerületben, ahol egy ház gyulladt ki – számolt be az Origo.

A lángok a Kassák Lajos utcában csaptak fel, később ezt a Gidófalvy Lajos utcára pontosították (egy sarokkal van arrébb). Ezen a címen egy újonnan épült magasház van. – tudta meg a lap a katasztrófavédők szóvivőjétől.

fotó: Facebook

A Facebookra feltöltött képekből jól látszik, hogy a hatalmas fekete füst alatt óriási lángokkal égett az épület.

fotó: Facebook

 

fotó: Facebook

Kapcsolódó Cikkek

  • Döbbenetes! Megfenyegették a zuglói fideszes jelöltet

    Döbbenetes! Megfenyegették a zuglói fideszes jelöltet

    Megfenyegették, hogy “el lesz intézve” a Fidesz XIV. kerületi önkormányzati képviselő-jelöltje, Borbély Ádám. A fiatal politikus közösségi oldalán számolt be az incidensről, ahol arról is ír: megtette a feljelentést és nem fél azoktól, akik meghátrálásra akarják kényszeríteni őt – számol be a Ripost a 888.

  • Tovább erősödik Budapest pénzügyi központ szerepe

    Tovább erősödik Budapest pénzügyi központ szerepe

    Tovább erősödik Budapest pénzügyi központ szerepe, a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) már hivatalosan is budapesti székhelyéről működik, ennek köszönhetően a fejlesztési pénzintézet nemzetközileg elismertebbé és versenyképesebbé vált – hangsúlyozta ki Varga Mihály a bank és a Pénzügyminisztérium üzleti fórumán, kedden Budapesten.