EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Belföld

Házkutatást tartott a rendőrség az ellenzéki választási csalás ügyében

A rendőrség házkutatást tartott Pikó András ellenzéki polgármesterjelölt kampánystábjánál a Józsefvárosban.Tegnap indult nyomozás választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Ezután szálltak ki ma a rendőrök a Józsefvárosba. A házkutatás helyszínén ott volt Karácsony Gergely, az alkalmatlan zuglói polgármester, ellenzéki főpolgármester-jelölt is.

Mint arról korábban a Lokál is beszámolt, feljelentést tett a józsefvárosi helyi választási iroda a Magyar Nemzet hétfői cikke nyomán, amely a VIII. kerületi ellenzéki kampánycsapat választási csalására hívta fel a figyelmet. Az ügyben a rendőrség választás rendje elleni csalás és személyes adattal visszaélés gyanúja miatt rendelt el nyomozást.


Törvénytelenül másolták le az ajánlóíveket Karácsony kampányában – derült ki a hétfői Magyar Nemzetből. A laphoz egy csalódott ellenzéki aktivista juttatott el dokumentumokat. Ezekből kiderült, hogy a józsefvárosi ellenzéki összefogás kampánycsapata az ajánlószelvényeken szereplő adatokat számítógépes adatbázis építésére használhatta, ami tilos, akárcsak az ajánlóívek másolása.

Szerda délután az Origo információi szerint a rendőrök házkutatást kezdtek Pikó András józsefvárosi kampányközpontjában. Kérdésükre a rendőrség ezt válaszolta: „A Budapesti Rendőr-főkapitányság feljelentés alapján 2019. szeptember 10-én választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. Ennek a folyamatban lévő nyomozásnak a keretében a rendőrök a mai napon, 2019. szeptember 11-én 17 óra utáni időben egy VIII. kerületi Baross utcai irodában megjelentek, mert ott nyomozati cselekmény végrehajtása vált szükségessé. A kutatás válaszadásunk idején is tart.”


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Magyarország a kereszténység védőbástyája

  Soltész: Magyarország a kereszténység védőbástyája

  Magyarország a kereszténység védőbástyája – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Somogy megyei Segesden, a Szent Lászlóról elnevezett helyi római katolikus templom felújítása alkalmából tartott szentmisén vasárnap.

 • Kövér: Magyarország visszaszerezte jövőjét

  Magyarország 2010 óta elvégzett munkájával visszaszerezte jövőjét, és ennek nyilvánvaló jele, hogy “mi magyarok nem bezárjuk a templomokat és az iskolákat”, hanem újakat építünk – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke vasárnap Budapesten, a Fasori Református Egyházközség hálaadó napján.

 • Szijjártó Péter: megvédjük határainkat!

  Szijjártó Péter: megvédjük határainkat!

  Sajnálatos minden olyan döntés, amely megnyitja Európa határait az illegális bevándorlók előtt, ahogy ezt az új olasz kormány teszi, de Magyarország megvédi határait – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatornán vasárnap.