2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Belföld

Házkutatást tartottak Karácsonyék csalása miatt

Házkutatást tartott a rendőrség Pikó András ellenzéki polgármesterjelölt kampánystábjánál Józsefvárosban. A hatóság választási csalás miatt nyomoz, miután felmerült, hogy az ellenzékiek lemásolhatták az ajánlóíveket. A Fidesz szerint egyértelmű Karácsony Gergely érintettsége az ügyben.

Szerda este házkutatást tartott a rendőrség Pikó András VIII. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt kampánystábjánál, a Magyar Nemzet információi szerint a hatóság a tiltott adatbázis-építés nyomait, az ellenzéki csalás bizonyítékait kereste. Sajtóbeszámolók szerint a Patyolat nevű helyre négy-öt rendőr érkezett, akik kihallgatták Udvarhelyi Tesszát, Pikó kampányfőnökét. A házkutatás helyszínén Karácsony Gergely, az alkalmatlan zuglói polgármester, ellenzéki főpolgármester-jelölt is ott volt.


A Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumok szerint Udvarhelyi megosztott egy képet a Facebookon, amelyen az látszódhat, amint ellenzéki aktivisták az ajánlóívek adatait viszik be számítógépekbe, ami törvényellenes.

 

Ezt követően az Origo.hu birtokába jutott felvételek szerint Pikó András ajánlásainak hátoldalára egy aktivista felírta, melyik választó nem írt alá neki, de megígérte, hogy el fog menni szavazni.


Egyértelműnek tűnik, hogy az ellenzéki roncsderbi tagjai adatbázist építenek. Erzsébetvárosban is csalhattak, ott ugyanis arról került ki egy fotó, amint aktivisták egyik ívről a másikra másolják az adatokat. Az Origo.hu kiderítette, hogy a képen látható ősz szakállas férfi Budapest Főváros Levéltárának főlevéltárosa, akinek munkaköréből adódóan kötelező tisztában lenni az adatvédelmi szabályokkal. A fotón Szücs Balázs párbeszédes képviselőjelölt egyik aktivistája is látható.

Kisüzemi másolás Karácsony Gergely párttársának kampánycsapatától /Forrás: Facebook

 

– Tovább gyűrűzik a baloldal adatlopási botránya – mondta Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője. Hozzátette: teljesen nyilvánvaló Karácsony Gergely érintettsége az ügyben. – Ő maga vallotta be, hogy közös kampánycsapattal vágnak neki az önkormányzati választásnak. Karácsony ajánlásait a botrányba keveredett csapat kezelte Józsefvárosban és Erzsébetvárosban is. Ha a baloldali szavazók jót akarnak maguknak, ne írjanak alá semmit Karácsonyéknak – tette hozzá.

Feltűnt a baloldali anarchista

MTI Fotó: Mohai Balázs

A Hír Televízió szeretett volna bemenni a házkutatás helyszínére, de a stáb útját állta az Állami Számvevőszék és a Sándor-palota épületét festékkel rongáló baloldali-anarchista aktivista, Gulyás Márton.

 

Üllőn lefotózták az íveket

Az Origo.hu egyik olvasója hívta fel a figyelmet arra, hogy a Pest megyei Üllőn is csalhatott az ellenzék. A portál szerint Nagyné Prém Szilvia, az ellenzéki összefogást képviselő Üllő Te Vagy nevű egyesület vezetője pénteken tett közzé a közösségi oldalán egy fényképet, amelyen Fricsovszky-Tóth Péter képviselőjelölt-társával egy kávé mellett várják az ajánlásgyűjtés eredményét. Majd a kép alatti kommenteknél elárulta, hogy minden ívet lefotóztak.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja, hiszen a kis- és középvárosok kezében van az ország jövője – hangoztatta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Kőszegen a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI) által szervezett, “Kreatív város – Fenntartható Vidék” (KRAFT) címet viselő konferencia megnyitóján.

  • Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó programokkal várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget szombaton a Színházak éjszakáján, amelyhez számos vidéki színház is csatlakozik.