2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb I.kerület

Humorral oldották fel a világvége hangulatot

Nem könnyed témával indította második évadát a Várkert Irodalom Nagy Magyar Versek (ENEMVÉ) sorozata, ennek ellenére épp csak hogy befért a zömében fiatal és harmincas éveiben járó közönség a Várkert Bazár óriási rendezvénytermébe.

Ugron Zsolna háziasszony, Balsai Móni, Jordán Tamás, Vecsei H. Miklós és Beck Zoltán többek között Lackfi János, Örkény István, Ady Endre, József Attila, Borbély Szilárd, Térey János, Babits Mihály, Nemes Nagy Ágnes, valamint az erdélyi kortárs költő, Fischer Botond világvégéről és katasztrófáról való gondolatait osztotta meg a jelenlévőkkel a Seres Tamás által rendezett esten.


A téma ellenére sok humorral és személyes sztorizással fűszerezett esten Ugron Zsolna háziasszony elmondta, nem akarták, hogy na, mindennek vége hangulatban, sírva fakadva menjen haza a közönség, ezért a főpróbán oldottak kicsit a drámai mondanivalón, ezért került be a műsorba Varró Dani Feleségem ha felmegy a fészbukra című verse is Vecsei H. Miklós előadásában.

Legközelebb szeptember 24-én várják az érdeklődőket a Várkert Irodalom új, Aposztróf sorozatának első estjére, Szüret – Irodalmi borkalandozás címmel.


Kapcsolódó Cikkek

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Jól debütált a kanadai!

  Jól debütált a kanadai!

  Új vezetőedzővel feszültek neki a Brassó csapatának a Dunaújvárosi Acélbikák, és úgy tűnik, bevált a váltás: 7-5-re nyertek a hazaiak.