EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Nyíregyháza

Huszártalálkozó

A közelmúltban rendezték meg Nyíregyházán a 16. Huszártalálkozót, amelynek története 1991-ig nyúlik vissza: kétévente tartják a ma már hungarikumnak számító „fegyvernemhez” kötődő programot a megyeszékhelyen. Mára két élő huszárról tudunk: egyikük kora közelít a száz esztendőhöz, másikuk már át is lépte ezt a határt. Mindketten Nyíregyháza környékén élnek. A városban egykor az Osztrák–Magyar Monarchia legmodernebb huszárlaktanyája volt, s a nyíregyházi huszárok rengeteg csatában szereztek dicsőséget kardjukkal a hazának – még a második világégés idején is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

  Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

  Az Aluinvent DVTK centere, Chanel Mokango néhány nappal ezelőtt edzés közben súlyos térdsérülést szenvedett. A kongói játékos felépülése hosszabb időt vesz igénybe, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett.