2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Extra

Ilyen lesz a 2020-as olimpiai formaruha

A NUBU nyerte az olimpiai formaruha-pályázatot, vagyis az ő alkotásaiban vonulnak majd fel a magyar sportolók a 2020-as tokiói ötkarikás játékok nyitóceremóniáján. A győztes kollekcióban a nemzeti trikolór és a befogadó ország, vagyis Japán kultúrája is hangsúlyos szerepet kapott.

Az olimpiára induló sportolók kiléte mellett talán az olimpiai formaruha kinézete foglalkoztatja legjobban a közvéleményt. Az ötkarikás játékok nyitóceremóniája ugyanis egy igazi show-műsor, amire a világ minden táján kíváncsiak. A Magyar Olimpiai Bizottság által kiírt pályázatra nyolc híres magyar divatmárka adta be munkáját, közülük hármat választott ki a szakmai zsűri. A Nanushka, a Tomcsanyi és a NUBU között szoros volt a küzdelem, mindhárom márka kitett magáért, maximálisan igyekeztek megfelelni a feltételeknek. Az elvárások között szerepelt, hogy a kollekció hordozza a magyar kultúra üzenetét, illetve hogy a ruhák fiatalosak és megjegyezhetőek legyenek.


„Az olimpiai kollekció fontos eleme, hogy méltón és markánsan képviselje Magyarországot” – kezdte a sajtótájékoztatón a NUBU tervezőpárosa Garam Judit és Kovács Adél. „A nemzeti trikolór végigvonul a kollekció darabjain: az elegáns szett anyaga piros-fehér-zöld festett mintás, dinamikus ecsetvonásokkal, feliratokkal. A sziluettre is nagy hangsúly került: a bevonuláskor a magyar zászlót lendületes, szép esésű anyagokkal követik. Másrészt rejtetten megjelennek a japán kultúra tradicionális öltözékei – öv, kimonó – mellyel kifejezzük a tiszteletünket a rendező ország felé. A sportolókkal való konzultáció és a tervezői tapasztalat garantálta, hogy a sportos szettek magabiztosan hordható, praktikus, és jól kombinálható egyedi darabokat alkossanak” – tették hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  A ’90-es évek elejétől indult az a kezdeményezés, hogy minden évben rendeznek egy eseményt, amely a szeretetről, az elfogadásról a jótékonyságról szól. Idén szeptember 26-án szórakoztató rendezvénnyel készülnek a Papp László Budapest Sportarénába, amely felső tagozatos illetve középiskolás korú fiatalokat szólít meg a társadalmi integráció nevében.

 • Hiába a figyelmeztetés! Néhányan mégis lerohannák az 51-es körzetet

  Hiába a figyelmeztetés! Néhányan mégis lerohannák az 51-es körzetet

  Közel kétmillió fő, köztük több mint ezer magyar jelzett vissza a Facebookon a legendás 51-es körzet leigázására. Az amerikai légierő nevadai teszt- és kiképzőbázisára tervezett szeptember 20-ai eseményt eredetileg poénból hozták létre, nem számítottak ennyi érdeklődőre.

 • Király Linda: Elloptam apukám kocsiját

  Király Linda: Elloptam apukám kocsiját

  Ábel Anita nagy sikerű talkshowjában, a Nő Commentben hétről hétre négy ismert nővel és egy férfivendéggel együtt boncolgat hétköznapi vagy éppen szokatlan, nőket érintő témákat. A legfrissebb epizódban Dobó Kata, Király Linda, Kiss Orsolya, Hadas Kriszta és Steiner Kristóf beszélgettek többek közt arról, hogy kinek milyenek voltak az iskolaévei, mennyire voltak szigorúak gyerekként a szülei.