EUR: 334,10 Ft
CHF: 311,00 Ft
2020. január 22., szerda
Artúr, Vince

Külföld

Itt kötelező kvóta! Veszélyes megállapodást kötött négy uniós tagállam

Megállapodott Németország, Olaszország, Franciaország és Málta a Földközi-tengeren felvett a többségében Soros György pénzelte -álcivil szervezetek által bérelt hajókon csempészett migránsok elosztási vészmechanizmusáról – jelentette be hétfőn Michael Farrugia máltai belügyminiszter – számol be az Origo.

A máltai tárcavezető szerint német, francia és olasz hivatali partnereivel sikerült egyezségre jutniuk a kérdésben egy közös dokumentumról, amelyet egy átfogóbb uniós megállapodás alapjául készülnek majd beterjeszteni az uniós belügyminiszterek következő tanácskozásán.


Maria Ohisalo, az EU soros elnökségét ellátó Finnország belügyminisztere hozzátette, hogy a most születetett megállapodás időben korlátozott és egyedül a Földközi-tengeren kimentett menedékkérőkre összpontosít.

Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs ügyekért felelős tagja sürgette a többi uniós tagállamot, hogy támogassa az elosztási mechanizmust és “vegyen részt a szolidaritást igénylő erőfeszítésekben”.


Magyarán a Jean-Claude Juncker-féle bukott EB egyik bevándorláspárti tagjaismét a gyakorlatban nem működő kötelező betelepítési kvóta bevezetésére tett javaslatot, mit sem törődve azzal, hogy az előző kvótát is csak 27 százalékban sikerült teljesíteni – írja az Origo.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek