EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Székesfehérvár

Indul a jubileumi évad a Vörösmarty Színházban

PIllantkép a fergeteges Black Comedyből Fötó: VSz

A “25 éves” Závodszky Noémi

Évadnyitó társulati ülést tartottak a Vörösmarty Színházban. Az idei évadban ünnepli a színház önálló társulata megalakulásának 25. évfordulóját. Ennek kapcsán Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója és Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte Závodszky Noémi színművészt, aki 25 éve játszik Fehérváron.

Szikora János igazgató üdvözölte a társulat tagjait, majd bemutatták azt a 15 perces dokumentumfilmet, amely a társulat „történelmét” ölelte fel.


– Ott voltam azon a 25 évvel ezelőtti eseményen, akkor még nem fogtuk fel a súlyát és jelentőségét, hogy mit is jelent egy város életében egy állandó társulat, s tagjának lenni. Itt nőttem fel, lettem azzá, aki ma vagyok, ez a város, ez a színház nekem sokat jelent. Sírtam és nevettem ez idő alatt, volt, hogy majdnem feladtam, de szerencsére a hitem mindig tovább vitt. Hiszem, hogy óriási feladatunk van a világ jobbá tételében – mondta meghatottan Závodszky Noémi.

– A színház szellemi központ. Szerencsére a város vezetése 25 évvel ezelőtti, bátran felvállalt döntésének köszönhetően a színészek és a közönség között kialakult élő kapcsolatok erősítik közösségünket – hangsúlyozta Cser-Palkovics András. – Fehérvár már akkor is erős gazdasággal rendelkezett, és a városvezetők felismerték, hogy az ipar mellé kultúra és sport is kell, mert ezek formálják igazi közösségé a városban és környékén élőket.


Szikora János az idei évad kapcsán elmondta, tartalmas és szórakoztató darabokkal várják a közönséget a nagyszínpadon, a Kozák András Stúdióban és a Pelikán Kamaraszínházban egyaránt. Az új évadban a Vígszínházból érkező Seress Zoltánt, Imre Krisztiánt és a friss diplomás Ladányi Júliát is láthatja majd a fehérvári közönség. Delta Dóra az értékesítési részen, míg Kern Tünde az öltöztetők csapatát erősíti.

Az igazgatót arról faggattam, hogy a jubileum évétől mit vár, amely más lehet az előző huszonnégytől.

– Nem tudok újdonságot megfogalmazni, nekem untig elég lesz, ha azokat az elképzeléseimet olyan tartalommal és minőségben leszek, leszünk képesek megvalósítani, ahogy igyekeztem az elmúlt hat év alatt tenni. Nem szeretnék sem a színvonalból, sem a tartalomból veszíteni. Az elmúlt években egyre magasabbra emeltük a művészi megvalósítás mércéjét, és ezt elfogadták a nézők, jelzi ezt számuk növekedése. Három lábon állunk, s hiszem, hogy egyik „lábunk” sem remeg majd meg – mondta.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.