2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Belföld

Ismerd meg a sajtkészítés fortélyait!

Igazi családi kikapcsolódásra számíthatnak azok, akik október 19-én részt vesznek a II. SZEGA Nemzetek Sajtfesztiválján, ahol a gyerekeket is izgalmas programokkal várják.

A szervezők célja, hogy a fesztiválra látogató családok minden tagja megtalálja azt, ami a legérdekesebb számára. A felnőttek a világ 25 országából több mint 400 féle sajtkülönlegességet, valamint kiváló borokat kóstolhatnak és megismerkedhetnek a hazai sajtmanufaktúrák termékeivel, de a gyerekek sem fognak unatkozni.


„Sokszor szembesülünk felgyorsult világunk negatív hatásaként azzal, hogy a mai gyerekek nem tudják, miként kerül a tej, a kenyér és a hús az asztalra. A tejre és sajtokra vonatkozóan ebben fogunk nagy segítséget nyújtani, játékos formában. A kicsik nem csupán a sajtkészítéssel ismerkedhetnek meg, hanem a tejet adó állatok életével is. Emellett kalandpályán jelmezes animátorok segítségével speciális mezítlábas ösvényen – mely több növényféléből illetve többféle állagú fűből áll (fű, lóhere, széna, stb.) -, juthatnak el az istállóba; tehénfejő versenyen mérhetik össze tudásukat; a sajtkészítés egyes lépéseinek imitálásával kis sajtkorongokat készíthetnek, végig kísérhetik a sajt útját a legelőtől az otthonukig; interaktív mini sajtüzemben próbálhatják ki a sajtkészítést; nem utolsó sorban pedig a Kicsi Gesztenye Klub Show-ján szórakozhatnak” – mondja lapunknak Gábossy Ádám, a II. SZEGA Nemzetek Sajtfesztiváljának főszervezője.

GYERMEKPROGRAMOK – II. SZEGA Nemzetek Sajtfesztiválja
Folyamatos interaktív programok és játszósarok:
– Boci legelő-Bébi játszó – A legkisebbek se maradhatnak ki a kalandból, izgalmas játszótér 0-6 éves korig
– Mezítlábas legelő – Sétáljunk el együtt az istállóba, nézzük meg milyen sokfajta növényt szeretnek a szarvasmarhák
– Tehénfejés – Tanuljunk együtt a bocikról, próbáld ki velünk milyen érdekes a tehénfejés
– Sajtgurító verseny – Feladat: az óriás sajtkorongokat kell gurítanunk egy akadály pályán, hogy eljuttassuk a célig
– Tejbár- logikai-ügyességi játékok – Társasjátékok, logikai játékok, ördöglakatok, sajt labirintus, fejtörőkkel várják az iskoláskorú gyermekeket és vállalkozó kedvű felnőtt látogatókat
– Arcfestés, csillámtetkó

10:00 órától
Kicsi Gesztenye Klub koncert
11:00 órától
Megnyitja kapuit a SZEGA mini üzem – a gyerekek 10 fős csoportokban tanulmányozhatják a sajtkészítés rejtélyeit, betekintést nyerhetnek az egyes folyamatokba

14 órától
Vetélkedő – A gyermekek részt vehetnek egy sajtvetélkedőn, ahol a helyes válaszokért cserébe fabatkát kapnak, melyet a végén értékes ajándékokra válthatnak

Kapcsolódó Cikkek

  • Döbbenetes! Megfenyegették a zuglói fideszes jelöltet

    Döbbenetes! Megfenyegették a zuglói fideszes jelöltet

    Megfenyegették, hogy “el lesz intézve” a Fidesz XIV. kerületi önkormányzati képviselő-jelöltje, Borbély Ádám. A fiatal politikus közösségi oldalán számolt be az incidensről, ahol arról is ír: megtette a feljelentést és nem fél azoktól, akik meghátrálásra akarják kényszeríteni őt – számol be a Ripost a 888.

  • Tovább erősödik Budapest pénzügyi központ szerepe

    Tovább erősödik Budapest pénzügyi központ szerepe

    Tovább erősödik Budapest pénzügyi központ szerepe, a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) már hivatalosan is budapesti székhelyéről működik, ennek köszönhetően a fejlesztési pénzintézet nemzetközileg elismertebbé és versenyképesebbé vált – hangsúlyozta ki Varga Mihály a bank és a Pénzügyminisztérium üzleti fórumán, kedden Budapesten.