2020. február 25., kedd
Mátyás

Belföld

Ismét az emberek feje fölött döntenek az unió sorsáról

Ismét az emberek feje fölött döntenek migrációs kérdésekben, ezúttal négy uniós belügyminiszter, a soros uniós elnökség finn delegáltjával, illetve Dimitrisz Avramopulosszal, a kifutó Európai Bizottság (EB) bukott migrációs biztosával együtt döntött az unió sorsáról – mondta ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője kedden az M1 aktuális csatornán.

Ifj. Lomnici Zoltán arra az előző napi bejelentésre reagált, amely szerint megállapodott Németország, Olaszország, Franciaország és Málta a Földközi-tengeren felvett migránsok elosztási vészmechanizmusáról.


A szakértő hozzátette, Sebastian Kurz, az Osztrák Néppárt elnöke már a vészharangokat kongatja, elfogadhatatlannak tartja, hogy az unió újra a nyitott határok politikához tér vissza.

Mint mondta, a volt szövetségi kancellár mellett Párizs is szembe megy a németek azon elképzelésével, hogy a migránsok mellett a gazdasági bevándorlókat is fogadják az olasz, spanyol, máltai és francia kikötőkben.


Hangsúlyozta: további migrációügyi fejlemény, hogy az új olasz kormány megszüntette az NGO-hajókkal szembeni számtalan jogi eljárást.

A műsorban elhangzott, hogy a megállapodást a francia, a német, a máltai és az olasz belügyminiszter írta alá, terveik szerint a bevándorlókat a megérkezésük utáni egy hónapban szétosztják a tagállamok között. A négy uniós ország célja, hogy a megállapodást az uniós belügyminiszterek elé terjesztik, hogy egy átfogó megállapodás alapja legyen a paktum.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek