EUR: 332,13 Ft
CHF: 301,82 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Belföld

Jön a magyar családvédelmi akcióterv 2.

Demográfiai Csúcsot rendez Magyarország csütörtökön és pénteken Budapesten. A nemzetközi politikai konferencián felszólal Orbán Viktor magyar miniszterelnök, Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök, Andrej Babiš cseh miniszterelnök, Tony Abbott volt ausztrál miniszterelnök is. A magyar családügyért felelős államtitkár szerint a külföldi tapasztalatokat felhasználhatják a második családvédelmi akcióterv kidolgozásakor – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

“A tapasztalok megosztására, a tanulásra is lehetőséget ad a III. Budapesti demográfiai csúcs, amelyet csütörtökön és pénteken a Várkert Bazárban rendeznek meg”, mondta a magyar Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden.


Novák Katalin szerint az újabb gyakorlatok megismerése azért is fontos, mert azokat a magyar kormány az esetleges családvédelmi akcióterv 2 kidolgozásánál figyelembe tudja venni.

“Amikor a demográfiáról van szó, arról beszélünk, leszünk-e és kik leszünk ötven-száz év múlva, mert Európa egészére igaz, hogy nem születik elég gyermek a népesség szinten tartásához. Erre a kihívásra különböző válaszokat adnak az országok, Magyarország válasza egyértelműen a családtámogatás”, mondta az államtitkár, utalva ezzel a családvédelmi akciótervre, mely hivatkozási alappá vált a nemzetközi családpolitikai fórumokon – számol be a V4NA.


A magyar családvédelmi akcióterv hét pontja:

 1. 10 milliós gyermekvállalási támogatás
 2. Bővül a csok kedvezményes hitele
 3. Milliókat vállal át a kormány a gyerekesek jelzáloghiteléből
 4. Személyi jövedelemadó-mentesség a négygyerekes anyáknak
 5. 2,5 millió forint új autó vásárlására
 6. 21 ezer új bölcsődei férőhely 2022-re
 7. Nagyszülői gyed bevezetése

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A kenyérsütés az igazi szeretet

  A kenyérsütés az igazi szeretet

  Október 16-án ünneplik a kenyér világnapját. Korábban Szabadfi Szabolcsnál, azaz Szabi, a péknél jártunk, hogy elárulja a tökéletes házi kenyér titkát.

 • Dagad a kispesti mutyibotrány

  Dagad a kispesti mutyibotrány

  Ismeretlen tettes ellen gazdasági vesztegetés bűntette miatt nyomozást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Hír TV-hez jutott hangfelvételek alaján, amelyeken Lackner Csaba kispeti szocialista képviselő arról beszél, hogy aki az önkormányzati politikában nem keres meg évente 100 millió forintot, az szerinte hülye, közben pedig egy fehér poros zacskót tart a kezében.

 • Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

  Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

  Kilép a Fideszből Borkai Zsolt, Győr vasárnap újraválasztott polgármestere. A kínos botrányba keveredett politikus sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy függetlenként irányítja a következő öt évben a megyeszékhelyet.