EUR: 328,07 Ft
CHF: 297,49 Ft
2019. október 23., szerda
Gyöngyi

Program

Jön a Tudományok Fővárosa!

Elképesztő robotok, hightech drónok, AR- és VR-technológiák és a jövő járművei – ezek és még rengeteg más tudományos fejlesztés várja az érdeklődőket az idei Tudományok Fővárosán. Az ingyenes rendezvény házigazdája idén az Eötvös Loránd Tudományegyetem lesz.

– Több fontos célunk is van, leginkább az, hogy minél több fiatal érdeklődését keltsük fel a műszaki, természettudományi és informatikai területek iránt. A rendezvényen pedig bemutatkoznak a téma összes szereplői, kutatók, vállalatok, egyetemek, kutatóintézetek, állami intézmények, start up-ok – mondta el a Lokálnak Bartók Marcell, a Tudományok Fővárosa főszervezője.


– A STEM  tudományterületekhez kapcsolódó programok támogatása egy olyan küldetés, amelyet nagyon komolyan veszünk az Innovációs és Technológiai Minisztériumban. (…) A Tudományok Fővárosa ennek a küldetésnek egy fontos fóruma, ami segít abban, hogy minél több fiatalt orientáljunk a STEM tanulmányok és szakmák irányába, hiszen ők a jövőnk valódi tartalékai, az ő innovációs szemléletük és képességük határozza meg a későbbiekben hazánk versenyképességét – mondta dr. Palkovics László miniszter, a rendezvény fővédnöke.

2019. szeptember 21.

XI. kerület ELTE Lágymányosi Campus – Déli Tömb

Próbáld ki!

  • valódi űrruha, szkafander kipróbálása
  • hightech versenyautók, elektromos járművek, pneumobil
  •  humanoid robotok, mentőrobotok, ipari robotok, robotépítés
  • drónraj-bemutató, freestlye drón-show, agrárdrónok és permetezés-bemutató, drónszimulátorok, drónsimogató, szlalompálya verseny drónokkal
  • virtuálisvalóság-túra az atomerőmű reaktorcsarnokában, sugárárnyékolt páncélautó,
  • Teller Ede zongorajátéka kiterjesztett valóság alkalmazásával
  •  látványos természettudományos kísérletek 60 méteres magasságból
  •  naptávcső, csillagászati távcsövek, bolygóészlelés, óriás meteorit, Mars kőzet, Hold kőzetek, planetárium és számos egyéb érdekesség.

 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek