EUR: 332,51 Ft
CHF: 301,75 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Sport

Jövőre is a világcsoportban folytatjuk

Jól sikerült Davis-kupa-csapatunk túlórája: a hétfőre áthúzódó meccsen Balázs Attila 6:4, 7:5-re verte Ilja Marcsenkót, s ezzel Magyarország 3:2-re nyert Ukrajna ellen, és jövőre is a világcsoportban szerepelhet.

Az újbudai Sport11 központban rendezett teniszpárbaj a sötétedés miatt a második szettben, 6:4, 5:5-ös állásnál félbeszakadt. A „rájátszás” nem viselte meg túlságosan az idegeket, hiszen a világranglistán 136. helyen álló Balázs 17 perc alatt hozta a meccset, így az osztályozón győztes magyar csapat marad a világcsoportban, és februárban ismét selejtezőt vívhat a döntőbe jutásért.


 • A szabályok szerint a villanyfényes rendezéshez legalább 1200 luxot kell biztosítani, ezt az áprilisi ATP-tornára aggregátorokkal megoldottuk, de most a korai kezdés miatt nem költöttünk erre pluszmilliókat. A vártnál hosszabb mérkőzések miatt vis maior helyzet alakult ki, amelyet így tudtunk megoldani – nyilatkozta a hosszabbítással kapcsolatban Richter Attila, a szövetség főtitkára.

Ezzel szépítettünk az ukránok elleni mérlegükön, az 1997-es és a 2005-ös két párharcot ugyanis  ők nyerték.

A Davis-kupa 118 éves lebonyolítási formáját idén megváltoztatták: az eddigi három helyett két játéknap lett. Az elsőn két egyest, a másodikon a párost és újabb két egyest rendeznek, és a találkozók három helyett két nyert szettig tartanak.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Moszkvai tenisztorna: Babosék az elődöntőben

  Moszkvai tenisztorna: Babosék az elődöntőben

  Az első helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős győzött a párosok negyeddöntőjében a moszkvai keménypályás tenisztorna egymillió dollár (300 millió forint) összdíjazású női versenyében.

 • Szabó Tünde: Sportolóink érdekeinek védelme kiemelten fontos feladatunk

  Szabó Tünde: Sportolóink érdekeinek védelme kiemelten fontos feladatunk

  A sportolók védelmében szükség van arra, hogy a szakszövetségek megalkossák a sportágspecifikus egészségügyi szabályzatukat, amelynek alkalmazásával jelentősen csökkenthetők a sportolók hosszú távú, esetleg maradandó sérülései – mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a Testnevelési Egyetemen (TF) megtartott szerdai előadásában.

 • Cristiano Ronaldo 700 gólt szerzett

  Cristiano Ronaldo 700 gólt szerzett

  Cristiano Ronaldo pályafutása 700. gólját szerezte tétmérkőzésen hétfőn este, amikor betalált a portugál labdarúgó-válogatottban az ukránok elleni Európa-bajnoki selejtezőn.