2019. november 14., csütörtök
Aliz

Sport

Jövőre is a világcsoportban folytatjuk

Jól sikerült Davis-kupa-csapatunk túlórája: a hétfőre áthúzódó meccsen Balázs Attila 6:4, 7:5-re verte Ilja Marcsenkót, s ezzel Magyarország 3:2-re nyert Ukrajna ellen, és jövőre is a világcsoportban szerepelhet.

Az újbudai Sport11 központban rendezett teniszpárbaj a sötétedés miatt a második szettben, 6:4, 5:5-ös állásnál félbeszakadt. A „rájátszás” nem viselte meg túlságosan az idegeket, hiszen a világranglistán 136. helyen álló Balázs 17 perc alatt hozta a meccset, így az osztályozón győztes magyar csapat marad a világcsoportban, és februárban ismét selejtezőt vívhat a döntőbe jutásért.


  • A szabályok szerint a villanyfényes rendezéshez legalább 1200 luxot kell biztosítani, ezt az áprilisi ATP-tornára aggregátorokkal megoldottuk, de most a korai kezdés miatt nem költöttünk erre pluszmilliókat. A vártnál hosszabb mérkőzések miatt vis maior helyzet alakult ki, amelyet így tudtunk megoldani – nyilatkozta a hosszabbítással kapcsolatban Richter Attila, a szövetség főtitkára.

Ezzel szépítettünk az ukránok elleni mérlegükön, az 1997-es és a 2005-ös két párharcot ugyanis  ők nyerték.

A Davis-kupa 118 éves lebonyolítási formáját idén megváltoztatták: az eddigi három helyett két játéknap lett. Az elsőn két egyest, a másodikon a párost és újabb két egyest rendeznek, és a találkozók három helyett két nyert szettig tartanak.

 

Kapcsolódó Cikkek