EUR: 330,60 Ft
CHF: 301,15 Ft
2019. december 05., csütörtök
Vilma

Belföld

Karácsony célja a hisztériakeltés

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelöltnek, Zugló polgármesterének a patkánymentesítési közbeszerzés ügyében kedden bejelentett kezdeményezésével nem lehet más a célja, mint a hisztériakeltés és a nyilvánosság szándékos félrevezetése – közölte Szeneczey Balázs és Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes kedden az MTI-vel.

A főpolgármester-helyettesek közös közleményükben értelmezhetetlennek nevezték Karácsony Gergelynek a patkánymentesítési közbeszerzés ügyében rendkívüli közgyűlési ülés összehívására vonatkozó kezdeményezését, mivel – mint írták – a közgyűlésnek egy ajánlattevő és a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) között folyamatban lévő ügyben nincs is kompetenciája.


“Karácsony Gergely úgy viselkedik, mint az, aki kiabál, pedig az ő háza ég” – fogalmaztak, hozzátéve: “érthetetlen, miért izgágáskodik”, mivel az üggyel kapcsolatos közigazgatási pernek nem is szereplője a fővárosi önkormányzat, az a Bábolna Bio Kft. és a KDB között zajlik.

A bíróság arról határozott, hogy eljárási hibákat lát a KDB-nél, amelynek ez ellen még felülvizsgálati kérelem benyújtására van lehetősége. A bíróság tehát az ügy érdemében nem döntött, a nyertes konzorcium alkalmasságáról nem foglalt állást, a fővárosi önkormányzat tevékenységéről semmilyen negatív állásfoglalást nem tett – közölték.


Kiemelték: a bíróság a szerződést nem semmisítette meg és a referenciákat nem minősítette.

“Karácsony Gergelynek tehát a nyertes konzorcium referenciaigazolásaival, alkalmatlanságával kapcsolatos kijelentései egész egyszerűen valótlanok” – írták.

Szeneczey Balázs és Bagdy Gábor kitért arra is, hogy a főváros vonatkozásában egyre kevésbé érhető Karácsony Gergely “kétségbeesett viselkedése”. Nem világos, kivel is vitatkozik, jelen esetben jogilag gyakorlatilag a KDB állásfoglalását kérdőjelezi meg, amely szerv a beszerzési eljárás során a Bábolna Bio Kft. által indított jogorvoslati eljárásban – a referenciaigazolások tárgyában is – a fővárosi önkormányzatnak adott igazat. A fővárosi önkormányzat nem is tehetett mást, mint hogy az RNBH konzorciummal köt szerződést – tették hozzá.

Nem világos tehát – közölték -, hogy ki és miben vezethette Karácsony Gergelyt félre, mikor a hivatal dolgozói a lefolytatott közbeszerzési és jogorvoslati eljárás dokumentációit tették a bizottság tagjai elé.

Megjegyezték azt is, hogy Karácsony Gergely kritika nélkül az RNBH konzorciumra szavazott a Bábolna Bio Kft. ellenében. “Több mint érdekes, hogy az őt jelölő párt képviselője, az MSZP-s bizottsági elnök nem azonosan szavazott Karácsonnyal. Vajon miért?” – írták a közleményben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hagyd, hogy lenyomozzanak az interneten!

  Hagyd, hogy lenyomozzanak az interneten!

  A HR-esek minden alkalommal utánanéznek az álláshirdetésre jelentkezőknek a közösségi oldalakon, ezért érdemes úgy kialakítani a profilunkat, hogy az pozitív képet fessen rólunk. A legfontosabb az, hogy átjöjjön, az illető tényleg szenvedélyesen szereti azt, amit csinál.

 • Hazugságokat terjesztett Soros színházi lapja

  Hazugságokat terjesztett Soros színházi lapja

  A Nemzeti Színház honlapján is publikált levélben írta meg Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója a Színház című lap főszerkesztőjének, hogy miért nem engedélyezi ezentúl a Nemzeti Színház, hogy a lap a Nemzeti képeit használja cikkeihez – számol be az Origo.

 • Várja a lurkókat az ország legnagyobb gyerekszobája

  Várja a lurkókat az ország legnagyobb gyerekszobája

  December 7-én és 8-án ismét várja az apróságokat és szüleiket a Danubius Hotel Gellért, ami hetedik alkalommal változik Adventi Mesehotellé. Az ország legnagyobb gyerekszobájában lesz kütyümentes ünnepváró sárkánykuckó, téli kreatív világ LEGO játszóház, egy erre az alkalomra írt zenés mesejáték, valamint az ország egyik legnagyobb
  vasútmodell kiállítása.