EUR: 328,07 Ft
CHF: 297,49 Ft
2019. október 23., szerda
Gyöngyi

Belföld

Karácsony most a saját kerületében tévedt el

Karácsony legújabb mutatványa az volt, hogy fogalma sem volt arról, hogy kerületének egyik főtere a zuglói polgármesteri hivatal tulajdona. Ha ezzel az alapvető dologgal sincs tisztában, akkor hogy várhatjuk el tőle, hogy legalább csak egy aprócska rálátása legyen kerületének pénzügyeire (is).

Hazai pályán, Zuglóban tévedt el a kerület polgármestere, Karácsony Gergely. Fogalma sem volt arról, hogy kerületének egyik főtere a zuglói polgármesteri hivatal tulajdona – írja a Magyar Hírlap.


A főpolgármester-jelölt kampánykörútjának egyik állomásáról, az Örs vezér térről jelentkezett be az egykor ingyenes tömegközlekedést ígérő szocialista Horváth Csabával egy élő videóban. Karácsony itt azt mondta, hogy az Örs vezér tér a főváros tulajdonában van. Ez azonban egy óriási nagy tévedés.

A Magyar Hírlap kiderítette, hogy a hiteles tulajdoni lap szerint az Örs vezér tér a Zuglói Polgármesteri Hivatal kizárólagos tulajdonában áll. A Sugár Üzletközpont és az Ikea bútoráruház kivételével a teljes terület kizárólagos tulajdonosa a zuglói önkormányzat.


Ez azt jelenti, hogy Karácsony úgy vezette öt évig Budapest XIV. kerületét, hogy fogalma sincs arról, hogy ki a tulajdonosa Zugló egyik főterének. A BKV-nak pusztán kezelési joga van a területen, s a tulajdonos önkormányzat – Karácsony vezetésével – nem kérte számon a kezelőn, hogy változtasson – írja a lap.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek