2020. augusztus 12., szerda
Klára

Sport

Kikapott az év meccsén a válogatott

Hazai pályán szenvedett 2-1-es vereséget a magyar labdarúgó-válogatott Szlovákiától az Európa-bajnokság selejtezőjében. Marco Rossi szövetségi kapitány szerint játékosai mindent beleadtak.

Oda-vissza verte a magyar válogatottat Szlovákia, így nehéz helyzetbe került a csapat. A mérkőzésen harcos, rendezett csapatot láthattunk, azonban a kapu előtt nem voltak hatékonyak Marco Rossi fiai. Az összecsapást a bíró tevékenysége is befolyásolta, hiszen az első szlovák gól lesből született.


– Nem ez az első mérkőzés, hogy játékvezetői hibákkal kell szembesülnünk. Túlmegy egy határon, hogy méteres lest nem vesznek észre, de ez nem feltétlenül a játékvezető hibája, a segítőit kell elmarasztalni. Ugyanakkor remek csapattól kaptunk ki, ezért is mondtam a játékosoknak, mindent megtettek, emelt fővel hagyhatják el a pályát – fogalmazott a meccs után Marco Rossi, és hozzátette: ha van istene a futballnak, akkor vissza kell fizetnie valamit a magyar csapatnak.

A lefújást követően reklamálásért megkapta második sárga lapját Baráth Botond, így a védő kénytelen lesz kihagyni a következő, horvátok elleni mérkőzést.


– Megkérdeztem a bírótól, miért volt kényelmes a mérkőzésen. Az első gólnál nem vette észre a lest, utána folyamatosan osztogatta nekünk a sárga lapokat, az ellenfélnek meg nemigen szólt oda. A szlovákokat nem nagyon figyelmeztette, engem meg kipécézett, beszélt hozzám, alig várta, hogy adhasson egy sárgát. Nem voltam neki szimpatikus, vagy nem tetszett neki a hajam – vélekedett Baráth.

A szabadrúgásból az 50. percben egyenlítő Szoboszlai Dominik azt emelte ki, hogy mindent megtettek a győzelemért, de most nem sikerült.

– Ők is nagyon akarták a sikert, és mi is, ezúttal melléjük szegődött a szerencse, nem mellénk – mondta.

 


MTI/Kovács Tamás

A magyar válogatott a csoportjában visszacsúszott a harmadik helyre, a horvátok állnak az élen, egypontos hátránnyal Szlovákia és Magyarország követi őket, de előbbi jobb egymás elleni eredményével a második. A magyarok legközelebb október 10-én Splitben a világbajnoki ezüstérmes Horvátország vendégei lesznek.

Kapcsolódó Cikkek