EUR: 331,54 Ft
CHF: 303,24 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Belföld

Kocsis Máté visszalépésre szólította fel Pikó Andrást

Az ellenzék törvénytelenül kezelte a választók személyes adatait Józsefvárosban – közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, aki hétfői budapesti sajtótájékoztatóján visszalépésre szólította fel az ellenzék VIII. kerületi polgármesterjelöltjét és a helyi ellenzéki jelölteket az önkormányzati választáson való részvételtől – írja a Magyar Nemzet. Kocsis felháborítónak és törvénytelenek tartja, hogy józsefvárosi ellenzéki aktivisták a választópolgárok személyes adatait rögzítették az ajánlóívekről.

– Megdöbbentő, felháborító és elsősorban törvénytelen mind a kampány résztvevői, mind az ajánlóíveken adataikat megadó választópolgárok szempontjából az, amit az ellenzéki összefogás aktivistái a VIII. kerületben tettek – mondta Kocsis Máté sajtótájékoztatóján azt követően, hogy a Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumok arra utalhatnak, hogy csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék.


A Fidesz frakcióvezetője úgy fogalmazott: megkezdődött a szerecsenmosdatás az ellenzéki médiában, igyekeznek magyarázni a magyarázhatatlant annak kapcsán, hogy egy az ellenzéki kampányközpontban készült felvételen nem ajánlóívek, hanem támogatói aláírásokat rögzítő dokumentumok láthatók.

Kocsis Máté szerint mindenki tudja, a választási ajánlóíveken nem szerepel adatkezelési nyilatkozat, sokkal több személyes adatot (név, személyazonosító szám, lakcím, aláírás) kell rajtuk feltüntetni, mint a támogatói íveken, és mivel hivatalos dokumentumokról van szó, az aláíró nem választhatja meg, hogy mennyi személyes adatot bocsát rendelkezésre.


– Fölmerül tehát a választás rendje elleni bűncselekmény és a személyes adattal való visszaélés gyanúja. Ezeket az információs törvény tiltja, a büntető törvénykönyv pedig szankcionálja – jelentette ki.

A politikus szerint felfoghatatlan, hogy az ellenzék magyarázni akarja a magyarázhatatlant, mivel tudvalevő, hogy az ajánlások összeszámlálásához nincs szükség laptopokra, és ha nem történt törvénytelenség – ahogy azt az ellenzék állítja –, akkor megmagyarázhatatlan, miért törölték a Facebook-bejegyzést, amin a szóban forgó felvétel szerepelt. Tagadják a tiltott adatbázis-építést, pedig más jel is erre utal.

Kocsis Máté felszólította az ellenzéket, hogy ne legyenek gyávák, vállalják a politikai következményét a tettüknek és lépjenek vissza az önkormányzati választáson való részvételtől. Majd hozzátette, hogy azt is elvárják, a hatóságok minden olyan lépést tegyenek meg ezzel a törvénytelenséggel szemben, ami megnyugtatóan rendezheti az ügyet, és lépjenek fel valamennyi érintettel szemben.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese felszólította Pikó András ellenzéki józsefvárosi polgármesterjelöltet is, hogy kérjen bocsánatot a választópolgároktól és lépjen vissza a jelöltségtől, Karácsony Gergelyt, a baloldal közös főpolgármester-jelöltjét pedig legalább egy bocsánatkérésre szólította fel, hiszen neki is gyűjtöttek aláírásokat – írja a lap.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Magyarország a kereszténység védőbástyája

  Soltész: Magyarország a kereszténység védőbástyája

  Magyarország a kereszténység védőbástyája – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Somogy megyei Segesden, a Szent Lászlóról elnevezett helyi római katolikus templom felújítása alkalmából tartott szentmisén vasárnap.

 • Kövér: Magyarország visszaszerezte jövőjét

  Magyarország 2010 óta elvégzett munkájával visszaszerezte jövőjét, és ennek nyilvánvaló jele, hogy “mi magyarok nem bezárjuk a templomokat és az iskolákat”, hanem újakat építünk – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke vasárnap Budapesten, a Fasori Református Egyházközség hálaadó napján.

 • Szijjártó Péter: megvédjük határainkat!

  Szijjártó Péter: megvédjük határainkat!

  Sajnálatos minden olyan döntés, amely megnyitja Európa határait az illegális bevándorlók előtt, ahogy ezt az új olasz kormány teszi, de Magyarország megvédi határait – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatornán vasárnap.