EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Eger

Köszönet a magyar gazdáknak!

Hálával tartozunk azért, amiért a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magosz idén minden eddiginél szélesebb körben indította el országosan és Heves megyében is a Magyarok Kenyere program – 15 millió búzaszem jótékonysági akciót. A kormány támogatja a gazdákat, ezért továbbra is küzdenek az Európai Unióban, hogy megkapják az őket megillető támogatásokat – jelentette ki Nyitrai Zsolt a Sarudon, a Magyarok Kenyere program megnyitóján.

– Sokszor megfogalmaztuk már, hogy Magosz nélkül nincs polgári kormányzás, de most hozzátehetjük: nélkülük nincsenek polgári önkormányzatok sem! – tette hozzá


Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a kormány áprilisban petíciót indított a magyar földért és a gazdákért, és már több mint 200 ezer aláírás gyűlt össze.

– Nem engedhetjük meg, hogy a magyar gazdák kárára átcsoportosítsanak forrásokat Brüsszelben a migráció támogatására. Ez a terv veszélyezteti az agrárgazdaságot, a benne dolgozók megélhetését. Azt üzenjük tehát a brüsszeli szervezeteknek, hogy a jövőben gyorsan és a lehető legegyszerűbb módon tegye lehetővé a források lehívását! – mondta Nyitrai Zsolt.


Dr. Juhász Attila Simon, a Fidesz–KDNP Heves Megyei Közgyűlésének elnökjelöltje arról szólt, hogy egy értékes és követendő jótékonysági kezdeményezésről van szó, s ha elnyeri a választáson az elnöki tisztséget, azon dolgozik majd, hogy a Heves megyei polgárok, gazdák minél jobban éljenek, így városaink, falvaink felzárkózzanak az uniós szinthez, és javuljon a lakosság életminősége. Azért kéri az emberek támogatását az októberi önkormányzati választásokon, hogy az ellenzék bevándorláspárti politikájával szemben az EU a magyar emberek érdekeit tartsa tiszteletben.

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke a sarudi eseményen megköszönte az adományokat, amelyeket jó szívvel, önzetlenül adtak a támogatók, és amellyel nemzeti, lelki közösséget teremtettek.

– A Magyarok Kenyere olyan jótékonysági program, amelynek keretei között magyar gyermekeket segítő szervezeteket támogatunk nem csupán a határokon innen, de a határokon túl is. A program során a Kárpát-medence magyarlakta területeiről nemzeti összefogással búzát gyűjtünk a segítőkész adományozóktól, és a felajánlott búza egy részét liszt, a másik részét pedig kenyér formájában juttatjuk el a rászorulóknak – mondta a Magosz elnöke.

Karkus János, a NAK Heves megyei szervezetének alelnöke házigazdaként köszöntötte a megjelenteket, majd arról beszélt, hogy nagy örömmel csatlakoztak a programhoz. Elmondta, hogy folyamatosan, növekvő mértékben érkeznek az adományok, amelyek jelzik: a közös cél igazi közösséget teremt.

A beszédeket követően dr. Ternyák Csaba egri érsek, Gordos Attila református esperes, valamint Buday Barnabás evangélikus esperes közösen áldották meg a magyarok kenyerét.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.