2020. március 29., vasárnap
Auguszta

Belföld

Kötelező kvótarendszert próbálnak ráerőltetni az országokra

Az illegális bevándorlók kötelező kvóta szerinti elosztását akarják ráerőltetni olyan országokra, ahol a lakosság többsége elutasítja azt – emelte ki Berzi Gergely külpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

Minden közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy az európai országok döntő többségében elutasítják a migránsok szétosztásával kapcsolatos kötelező kvótarendszert – mondta a szakértő, aki szerint ilyen helyzetben európai szinten “öngyilkosság” ezt az ötletet újra előhozni.


A szakértőt arról kérdezték, hogy Máltán új kvótarendszerről állapodhatnak meg több uniós ország képviselői. Berzi Gergely kiemelte: minden ilyen fajta mechanizmus “meghívóként” értelmezhető a migránsok számára.

A szakértő kitért arra is, hogy minden migrációs útvonalon nőtt a nyomás. Ráadásul – mint elmondta – az Interpol a napokban hozott nyilvánosságra egy jelentést a migrációs útvonalak vizsgálatáról, s arra figyelmeztetett: a Földközi-tengeri útvonalon terroristák is megpróbálhatnak bejutni Európába.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek