2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Belföld

Kövér: Alkalmas vezetőket a települések élére!

Az önkormányzati választások nem az országos politikáról szólnak, a voksolás tétje, hogy alkalmas, tisztességes és hozzáértő vezetőket találjanak az emberek településük élére – mondta Kövér László, az országgyűlés elnöke,

Kövér László egy szegedi választási fórumon szólalt fel. Szerinte, aki az önkormányzati politikát is „mini polgárháborúnak” fogja föl, az nem alkalmas egy település vezetésére. Ez a magatartás ugyanis árt a közösségnek. 


– A baloldal a békés, normális politikai vitákat, és azoknak a választásokon való lezárását 2006 óta politikai polgárháborúvá alakította, és mind a mai napig szeretné fenntartani ezt az állapotot – mondta a politikus a Tisza-parti városban. Szerinte az ellenzékiek minél reménytelenebb helyzetbe kerülnek, annál mélyebbre süllyedve művelik ezt. 

– Lényegbevágó különbség a két oldal között, hogy a másik oldalnak csak a hatalom, a pillanatnyi jólét számít, a család nem jelent értéket. Álláspontjuk szerint a gyermekvállalást nem kell támogatni, mert ahhoz a politikának semmi köze. Szerintük el lehet innen menni, de ami ennél is sokkal rosszabb, azt mondják, majd úgyis jönnek ide mások, és azokat be kell fogadni – fejtette ki az országgyűlés elnöke, aki hozzátette: Botka László tágabb csapatát olyanok alkotják – az élen Gyurcsány Ferenccel –, akik a rendszerváltás óta a legmélyebb válságba lökték az országot.


Kövér szerint az ellenzéknek sikerült megvalósítani az elvtelenség koalícióját, habozás nélkül összefogtak azokkal, akiket korábban leköpdöstek, akár szó szerint is. A politikus azonban hozzátette: sikeres tíz esztendő van az ország mögött, mindenki jogos reményekkel nézhet a jövőbe, hogy léphet egyet előre. 

Megbukott az ellenzék

Fotó: Griechisch Tamás

Elégtelenre vizsgázott az ellenzék jelöltállításból – mondta Kósa Lajos,  a Fidesz–KDNP önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke. Emlékeztetett: az ellenzék célja, hogy minden helyen egy jelöltet állítsanak a kormánypártokkal szemben, nem valósult meg: Budapesten 17 kerületben nem jött össze az „összefogás”, a huszonhárom megyei jogú városban pedig 21-ben nem sikerült elérni a céljukat. Összesen 828 Fidesz–KDNP-s jelölt van a polgármesteri posztokra, míg az ellenzékitől csupán 128.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja, hiszen a kis- és középvárosok kezében van az ország jövője – hangoztatta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Kőszegen a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI) által szervezett, “Kreatív város – Fenntartható Vidék” (KRAFT) címet viselő konferencia megnyitóján.

  • Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó programokkal várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget szombaton a Színházak éjszakáján, amelyhez számos vidéki színház is csatlakozik.