EUR: 331,55 Ft
CHF: 302,99 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Sport

László Csaba: Meglepetést okozhat a Fradi

Tizenöt év után ismét nemzetközi kupa főtáblájára jutott az FTC. A klub legutóbb 2004-ben játszhatott a nagyok között, az UEFA-kupában. László Csaba, a csapat akkori edzője szerint nagy eredmény, hogy a zöld-fehérek ismét a csoportkörben vannak.

Nincsenek könnyű helyzetben a Fradi labdarúgói az Európa-liga csoportkörében, hiszen az orosz CSZKA Moszkva, a bolgár Ludogorec és a spanyol Espanyol ellen kell helytállniuk.


– Nagy dolog, hogy ismét bejutottak az Európa-liga csoportkörébe. Mi annak idején jó csapatokkal találkoztunk, a holland Feyenoord, a német Schalke 04, a svájci Basel és a skót Hearts volt az ellenfél. Jó meccseket játszottunk, telt ház előtt szerepelhettünk a Puskás Stadionban. Nem vallottunk szégyent, kevesen múlt a továbbjutás, amit lehetett a csapat kihozott magából – emlékezett vissza László Csaba, a Ferencváros korábbi vezetőedzője, akinek az irányítása alatt a klub az UEFA-kupa csoportkörében szerepelt.

Fotó: Csudai Sándor

László szerint bár sok idő telt el az utolsó nemzetközi szereplés óta, ezt el kell fogadni és ebből kell a legjobbat kihozni.


– Nem jutott könnyű csoportba a Fradi, ennek ellenére bármelyik pályán van lehetőség meglepetést okozni. Az ellenfeleknek komoly tapasztalatai vannak az El-ben, sőt, a Bajnokok Ligájában is, ezért oda kell majd figyelni a mérkőzésekre, hiszen úgy gondolhatnak majd a Fradira, hogy egy verhető csapattal találkoznak. A Ludogorecet kétszer legyőzték, most is 50-50 százalék az esély – vélekedett László, aki jelenleg a román első osztályban szereplő szepsiszentgyörgyi Sepsi OSK edzője.

 

A Fradival legyőzte későbbi klubját

A 2004-es UEFA-kupa szereplés során a Ferencváros 1-0-ra legyőzte a skót Heart  csapatát, amelynek négy évvel később éppen László Csaba lett a vezetőedzője. – Természetesen szóba került a klubnál a korábbi találkozásunk. Nem voltam ismeretlen előttük, a mai napig kiváló kapcsolatot ápolok a klubbal. A Heart nagyon fontos szerepet játszott az edzői karrieremben – fogalmazott.

 

A Ferencváros menetrendje

szeptember 19. Espanyol–Ferencváros 21 óra

október 03. Ferencváros–Ludogorec 18.55 óra

október 24. CSZKA Moszkva–Ferencváros 18.55 óra

november 07. Ferencváros–CSZKA Moszkva 21 óra

november 11. Ferencváros–Espanyol 18.55 óra

december 12. Ludogorec–Ferencváros 21 óra

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Az építőipar jelentősen hozzájárul a gazdasági növekedéshez

    Az építőipar jelentősen hozzájárul a gazdasági növekedéshez

    A júliusban visszatért lendület ellenére a későbbiekben változékonyan alakulhat az építőipar teljesítménye, de a jelek szerint a harmadik negyedévben is az első félévihez hasonló, 1 százalékpont körüli mértékben járulhat hozzá a gazdaság (GDP) növekedéséhez – így értékelték az MTI-nek nyilatkozó elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken kiadott adatait.

  • Messi kritizálta a Barcát Neymar miatt

    Messi kritizálta a Barcát Neymar miatt

    Odaszúrt a Barcelona vezetőségének Lionel Messi. A Marca című spanyol lapnak adott interjújában annak a véleményének adott hangot, hogy a klub nem biztos, hogy mindent megtett Neymar szerződtetéséért.