2020. augusztus 12., szerda
Klára

Sport

Le kell végre győzni Szlovákiát!

Hazai pályán fogadja ma este a magyar labdarúgó-válogatott Szlovákiát a Groupama Arénában, az Eb-selejtezőn. Kiváló alkalom nyílik arra, hogy visszavágjunk a tavaly őszi vereségért.

Marco Rossi szövetségi kapitány csapata sorsdöntő meccs előtt áll, hiszen ha ma este győzünk, látótávolságon belülre kerül a jövő évi Európa-bajnoki szereplés. Az alábbiakban számba vettük, mi szól a mieink, illetve a szlovákok mellett. A Magyarország–Szlovákia mérkőzést az M4 Sport közvetíti 20.45-től.


Magyarország mellett szól

Szurkolók


Az összes jegy elkelt, több mint 20 ezren nézhetik a helyszínen az összecsapást. A hangulatra nem lesz panasz, és a biztatás hatalmas lökést adhat Dzsudzsák Balázséknak.

Csapategység

A válogatott már többször bebizonyította, hogy tud egységesen játszani, a játékosok képesek egymásért és a címeres mezért küzdeni.

Fiatalok villanásai

Szoboszlai Dominik (RB Salzburg), Holman Dávid (Szlovan) és Sallai Roland (Freiburg) is ki van éhezve a gólokra, így nagyot villanthatnak.

Motiváció

A játékosok többször elmondták, hogy szeretnék visszahozni azt a futballeufóriát, amit a 2016-os Eb-n élhetett át az ország.

Szlovákia mellett szól

Egyéni kvalitások

Világsztárok is játszanak, elég, ha a Napolit korábban erősítő Marek Hamsíkra gondolunk. A Serie A-ből, a Bundesligából, a Premier League-ből és a La Ligából is érkeznek játékosok.

Ellenünk elért eredmények

Eddig 5-szor találkoztak a magyarokkal, és még egyszer sem szenvedtek vereséget. Három szlovák siker mellett két döntetlen született.

Fiatalabb a keret

A szlovák keret átlagéletkora 26,1 év, ami egy nüansznyival kevesebb, mint a magyaroké, amely 27,5 év.

Kétszer többet érnek

A vendégek összértéke 166,1 millió euró (54,8 milliárd forint), míg a mieinket mindössze 75,2 millióra (24,8 milliárd forint) taksálják. Továbbá a FIFA világranglistáján is 14 hellyel (31.) előttünk (45.) járnak.

Kapcsolódó Cikkek