2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb I.kerület

Máltai varrodát is támogat a borfesztivál

A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, a kikapcsolódni, a szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló budai Várban szeptember 5–8. között.

A vendégek a nappali és az esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A színpadi műsorról és minden részletről a borfesztivál honlapján (www.aborfesztival.hu) tájékozódhatunk.


Új korszak kezdődik a Budapest Borfesztivál életében

 

Ismét összefog a borászszakma, a Budapest Borfesztivál és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, hogy segítsen! A jótékonysági borárverés olyan nagy múltú esemény, ami minden évben felajánlók és licitálók széles körét mozgósítja. A borok eladásából befolyt teljes összeg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számlájára kerül. Az idei borfesztivál 40 ezer darab pohártartója a Máltai Szeretetszolgálat tiszaburai varrodájában készült. A 2016-ban megnyitott üzemmel működő gazdasági tevékenység jelent meg a falu életében: gépek dolgoznak, árut szállítanak, megrendelést lehet leadni, értékesítés történik – csupa olyasmi, ami korábban hiányzott a mindennapokból. A pohártartók elkészítése is hozzájárul az üzem fenntartható működéséhez, ezáltal a családok biztos jövedelméhez. A varroda ugyanakkor nemcsak termelő üzem, de szakmai képzési hely is, az általános iskolás gyerekeknek pedig játékos foglalkozásokkal segít a tanulásban és pályaválasztásban. A jótékonysági borárverés idei célja a tiszaburai varroda gyerekeknek, fiataloknak szóló programjainak támogatása. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szeretne a varrodában egy új, modern varrószobát kialakítani a gyerekek számára, hogy fiatalon megismerhessék a szabás-varrást, mint szakmát, amit később munkájuk során, hobbiként vagy egyszerűen hasznos tudásként alkalmazhatnak felnőttkorukban. A tervek között szerepel, hogy a varrodában óvodák és iskolák számára tartanak rendszeres foglalkozásokat, illetve új felnőttképzéseket indítanak sok környékbeli nőnek adva ezzel szakmát és lehetőséget a kezébe.

Vasárnap délután Muzsikás gálával várják a jóbort és a népzenét szerető látogatókat (Fotó: Keresztesi Balázs)

– Nagy öröm számunkra ez a találkozás. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat társadalmi kérdésekkel foglalkozik. Minden ember az embertársunk, de felebarátunkká csak az lesz, akivel jót teszünk – mondta Kozma Imre atya. A Máltai Szeretetszolgálat alapítója úgy folytatta, a Budapest Borfesztivál 20 éve működik együtt a máltaiakkal, és Zilai Zoltán, a fesztivál megálmodója mer jót tenni.


Kozma Imre atya

– Köszönjük a borászoknak is a segítséget, a Spar támogatását, a nyitottságát, hogy beengedték a máltaiakat a szívükbe és a termékeinket az üzleteikbe. Jó szövetségesek vagyunk. Ezekkel a találkozásokkal, egymás felé fordulásokkal gyógyul a társadalom, gyógyul a nemzet lelke.

Kapcsolódó Cikkek

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Jól debütált a kanadai!

  Jól debütált a kanadai!

  Új vezetőedzővel feszültek neki a Brassó csapatának a Dunaújvárosi Acélbikák, és úgy tűnik, bevált a váltás: 7-5-re nyertek a hazaiak.