EUR: 345,00 Ft
CHF: 320,91 Ft
2020. augusztus 12., szerda
Klára

Egyéb Hódmezővásárhely

Márki-Zay továbbra is járja az országot

Saját bevallása szerint legalább 70-80 település ellenzéki választási kampányával foglalkozik. Az ATV-ben rendszerváltást sürgetett, és azt mondta: már most az Orbán utáni Magyarország építésén dolgozik.

Csúcsra járatja az országos választási kampányát Márki-Zay Péter, aki ugyan egyre nagyobb titokban, a vásárhelyi választók elől elrejtőzve, de gőzerővel folytatja nagypolitikai kampánykörútját. Továbbra sem városa ügyeinek intézésére, Vásárhely fejlesztésére koncentrál a polgármester. Helyette politikai fórumot tartott Szegeden, a szocialista Botka László városában, majd a jobbikos jelölt mellett kardoskodva szerepet vállalt az orosházi választási kampányban, aztán mozgalmával a Rábaközben okozott botrányt, végül Budapesten, az ATV stúdiójában ismerte el: minden idegszálával a nagypolitikára összepontosít, fő célja Orbán Viktor és kormányának megbuktatása.


Különösen pikáns: a kora őszi Márki-Zay-turné első állomásán, Szegeden az átláthatóságot és nyilvánosságot hirdető polgármester olyannyira zavarba jött a sajtó megjelenésétől, hogy a nyíltnak és nyitottnak beharangozott eseményen még a fotózást is szélsebesen megtiltották.

Miközben a polgármester nyakába vette az országot, a Rábaközben komoly balhét robbantott ki a mozgalma. A rabakozszive.hu portál írta meg: a választók félretájékoztatásával, független polgármesterjelöltek adataival való visszaélésével próbál szervezettebbnek tűnni a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM). Két polgármester is az MMM-trükk áldozatává vált, kiderült ugyanis: Rábapatonán Molnár-Nagy Béla, Beledben Major Jenő független polgármesterjelölt sincs semmilyen kapcsolatban az MMM-mel, mégis – tudtuk és beleegyezésük nélkül – szerepelnek a mozgalom által támogatott polgármesterjelöltek között, amely ellen a leghatározottabban tiltakoztak…


Az MMM-elnök Budapesten is járt, ahol az ATV Egyenes beszéd vendégeként egyetlen szót sem ejtett arról, milyen városfejlesztési elképzelései vannak Hódmezővásárhely vonatkozásában, és miért lenne jó az itt élőknek, ha ő maradna a város vezetője. Annál inkább kiderült ismét, hogy Márki-Zay az országos politikára koncentrál, és Vásárhelyt ugródeszkának használva mihamarabb oda szeretne dobbantani.

– A mi missziónk, a mi küldetésünk az, hogy rendszerváltást érjünk el. Gyakorlatilag egy Orbán Viktor utáni Magyarországot szeretnénk építeni közösen az ellenzéki pártokkal – így jellemezte ellenzéki politikai formációja, az MMM működését. A politikus ezzel egyértelműen megerősítette, számára a fő cél a 2022-es országgyűlési választás.

Az ATV-interjúból az is kiderült: Márki-Zay mozgalma mintegy 20 településen kizárólagos jelölőszervezetként állít polgármesterjelöltet, és 50-60 további helyen ők is jelölőszervezet. Itt – mint mondta – tevőlegesen is részt vesznek az egyeztetéseken, vagyis: a vásárhelyi polgármester jelenleg is legalább 70-80 település választási kampányára fordít figyelmet (Vásárhely mellett/helyett).

Szétesőben az MMM

A teljes összeomlás felé halad a Mindenki Magyarországa Mozgalom. A vásárhelyi városvezető szervezetének elnökségét Hadházy Ákos és Ábrahám Júlia után Kaltenbach Jenő, volt ombudsman is elhagyta, aki úgy fogalmazott, az MMM vállalhatatlanná vált. Ugyancsak távozott Márki-Zay első számú romaügyi tanácsadója, Lakatos Béla, korábbi ácsi polgármester, aki a többi lelépőhöz hasonlóan súlyosan csalódott az alakulatban és elnökében…

Márki-Zay Péter

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.