2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Belföld

Maul Pincészet – Blonde 2018

Elég intenzíven franc-os illat köszön ránk. Ehhez párosul egy enyhe citrusos aromatika, pici, zöld fű keveredik az erdő illatával. Feszes savak, lendület, a szájban szépen elnyúlik, a korty hosszú és tartalmas. A vörös szőlő ereje fehér köntösbe öltöztetve.

Maul Zsolt a hagyományos, kézműves borkészítést részesíti előnyben, felhasználva nagyszülei és szülei tapasztalatait, amelyeket a XXI. század technológiáival ötvöz.

Borai egyedi stílusúak, kedvencei a francia fajták, a merlot, a cabernet sauvignon, illetve a cabernet franc.


A Maul Borászat jelenleg a családi  háznál kialakított kis feldolgozóban található. Egy 2008-ban elnyert uniós pályázat tette lehetővé a felújításokat és a korszerűsítést. A négy 8000 literes és az egy 5000 literes kóracéltartály modern szőlőfeldolgozást tesz lehetővé, míg nyílt tartályaikban tradicionális szőlőfeldolgozást folytatnak.

Összesen 500 hektoliter bor készítésére és tárolására van lehetőség. A kis, családi borászatban évjáratonként 600-700 mázsa szőlőt dolgoznak fel. 2015-től évjáratonként 30-35 ezer üveggel palackoznak a pincészetben.

Kapcsolódó Cikkek

  • A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja, hiszen a kis- és középvárosok kezében van az ország jövője – hangoztatta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Kőszegen a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI) által szervezett, “Kreatív város – Fenntartható Vidék” (KRAFT) címet viselő konferencia megnyitóján.

  • Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó programokkal várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget szombaton a Színházak éjszakáján, amelyhez számos vidéki színház is csatlakozik.