EUR: 328,08 Ft
CHF: 297,55 Ft
2019. október 23., szerda
Gyöngyi

Sport

Még mindig van remény az Eb-szereplésre

A remény hal meg utoljára, a szlovákok elleni vereség után is van még némi esélye a magyar labdarúgó-válogatottnak kijutni  az Európa-bajnokságra. A nemzeti csapat a Nemzetek Ligájában elért helyezése alapján játszhatna az Eb-részvételért.

A magyar csapat a Nemzetek Ligája harmadosztályában csoportmásodik lett, így összesítésben a 31. helyet szerezte meg. Akkor lesz érintett a márciusi rájátszásban, ha a mögötte végzettek közül legfeljebb egy jut ki az Európa-bajnokságra a hagyományos selejtezőkből. Jelenleg az NL-ben 38. helyezett Szlovénia áll az Eb-részvételt jelentő helyen, így mi pótselejtezősök vagyunk. A Nemzetek Ligája négy osztályából négy-négy csapat vehetne részt a rájátszásban. Jelen állás szerint azonban az első és második vonalból csak három-három válogatott nem jutna ki közvetlenül az Eb-re, az ott fennmaradó egy-egy helyet a harmadosztályból töltenék fel, mi így jutnánk a rájátszásba.


Jelenleg az NL A divíziójából Hollandia, Svájc és Izland, a B-ből Bosznia-Hercegovina, Ausztria és a magyarokkal azonos selejtezőcsoportban szereplő Wales, a C-ből Skócia, Norvégia, Szerbia, míg a D-ből Grúzia, Észak-Macedónia, Koszovó és Fehéroroszország lenne érintett a rájátszásban. Az első három trióhoz sorsolás után csatlakozna egy-egy csapat a Bulgária, Izrael és Magyarország alkotta hármasból. A pótselejtezős négyes tornákon elődöntőket és döntőt rendeznek.

Az Eb-selejtezőkből még négy kör van hátra, azaz Dzsudzsák Balázsék is kivívhatják egyenes úton a részvételt. Ha ez nem sikerül, akkor arra kell figyelni, hogy az NL-rangsorban a magyarok mögött lévő csapatok közül legfeljebb egy végezzen csoportja első két helyén. E tekintetben négy csoportot érdemes követni: az A-ban Koszovó van versenyben Csehországgal az Anglia mögötti második helyért, az F-ben Románia harcol a svédekkel és a norvégokkal a spanyolok mögötti második pozícióért, a rendkívül kiegyenlített G-ben Szlovénia és Észak-Macedónia is versenyben van még a lengyelekkel, az osztrákokkal és az izraeliekkel, míg a J-ben az örmények hátránya csak három pont a második finnekkel szemben.


Kapcsolódó Cikkek