EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb Győr

Még virágosabb lett a Szent István út

Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládákat helyeztek ki a nagy forgalmú Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros. Ezzel az utolsó mozzanattal fejeződött be az a fejlesztés, amelyet a nyár elején kezdtek el a Győr-Szol Zrt. szakemberei.

A Szent István út környezete összesen negyvenegy virágládával szépült meg nyár eleje óta. Az első néhány már júliusban megérkezett, a beruházás utolsó lépéseként még tizenhárom ládát helyeztek el a Teleki László utca–Gárdonyi Géza utca közötti szakaszra.


A Szent István út környezete összesen negyvenegy virágládával szépült meg nyár eleje óta
Fotó: O. Jakócs Péter

Dr. Fekete Dávid alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője felidézte, egy 90 éves néni hívta fel a figyelmét tavasszal arra, milyen jó lenne, ha fák díszítenék ezt az útszakaszt, mint egykoron. Mivel az utat sűrű közműhálózat övezi, a faültetésre nem volt lehetőség, de mégis szerették volna zöldebbé tenni a Szent István utat. A dézsák optimális megoldásnak bizonyultak.

A ládákba örökzöld törzses fát, valamint levendulát és pázsitszegfűt ültettek
Fotó: O. Jakócs Péter

Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester ismertette, a speciálisan erre a célra kialakított ládák alján csatlakozó található, amely lehetővé teszi, hogy vizet juttassanak a ládákba, így egy mini-öntözőrendszer táplálja a növényeket. Az automata öntözőrendszerrel a városban máshol is – például a körforgalmakban – gazdaságosabb, hatékonyabb a zöldterületek fenntartása.


A ládákba örökzöld törzses fát, valamint levendulát és pázsitszegfűt ültettek. Radnóti Ákos kiemelte, bár a dézsákba nem kerülhettek nagy méretű fák, az elültetett növények télen-nyáron díszíthetik környezetüket. Az alpolgármester hozzátette, az önkormányzat nagy hangsúlyt fektet a város zöldterületeinek megőrzésére és további fejlesztésére.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.

 • Sportközpont épült a Lévay gimiben

  Sportközpont épült a Lévay gimiben

  Uszodával, bel- és kültéri sportpályákkal épült meg a Tiszáninneni Református Egyházkerület 630 diákot oktató miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon sportkomplexuma, amelyet ünnepélyes tanévnyitó keretében adtak át múlt hét vasárnap.