2020. január 29., szerda
Adél

Budapest VIII.kerület

Megerősített rendőri jelenlét

Józsefváros önkormányzata és a rendvédelmi szervek évek óta elkötelezettek a közbiztonság javításában és az itt élők biztonságérzetének növelésében. A kerület vezetése az elmúlt években kormányzati segítséggel mintegy 5 milliárd forintot fordított a közbiztonság javítására, ami nem maradt eredmény nélkül. Sára Botond lapunknak elmondta: 2010-től a regisztrált bűncselekmények száma a felére, míg a szubjektív biztonságérzetet befolyásoló bűncselekmények száma kétharmadával csökkent a kerületben.

Mostantól kerületszerte nagyobb rendőri jelenléttel találkozhatnak a józsefvárosiak, ugyanis augusztus végétől Sára Botond polgármester és dr. Terdik Tamás dandártábornok, budapesti rendőrfőkapitány egyeztetése nyomán a korábban megszokottnál több járőr teljesít szolgálati feladatot kerületünkben. Az intézkedésnek köszönhetően tovább javulhat a közbiztonság Józsefvárosban.


Több rendőr – nagyobb biztonság (fotó: jozsefvaros.hu)

– A közbiztonság egy olyan terület, amely fenntartásáért és további javításáért folyamatosan tenni kell. Ha egyszer magára hagyjuk ezt a területet, abban a pillanatban Józsefváros visszanyerheti korábbi, „nyóckeres” arcát. Amíg rajtam múlik, ezt nem fogom hagyni – fogalmazott Sára Botond polgármester megerősítve, hogy az önkormányzat és a rendőrség együttműködése eredményes.

Kapcsolódó Cikkek