EUR: 332,51 Ft
CHF: 301,74 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Külföld

Megint Európát ostromolják a migránsok

Valamennyi Európába tartó migrációs útvonalon emelkedett az illegális bevándorlás, az érintett tagországok 9 százalékkal több, közel 13 ezer tiltott határátlépést regisztráltak augusztusban, mint az azt megelőző hónapban – jelentette az unió határ- és partvédelmi ügynöksége, a Frontex.

Az augusztusi adatok szerint az illegális határátlépést legtöbben a Földközi-tenger keleti medencéjében, a Törökországból Görögországba tartó migrációs útvonalon kísérelték meg. A török és a görög parti őrség több mint 9300 ilyen esetről számolt be, amely adat mintegy kétszerese az előző év azonos időszakához képest.


(MTI/AP/Borisz Grdanoszki)

A Földközi-tenger középső medencéjében kialakult, főként Olaszországot érintő migrációs útvonalon az előző hónaphoz képest 8 százalékkal több, mintegy 1400 illegális határátlépést jegyeztek fel a hatóságok. Itt tunéziaiak, szudániak és pakisztániak voltak a legtöbben.

A Földközi-tenger nyugati medencéjében kialakult, főként Spanyolországot érintő migrációs útvonalon észlelt illegális határátlépések száma szintén növekedett, 43 százalékkal volt több, mint az azt megelőző hónapban. Az illetékes hatóságok mintegy 1600, főként a szubszaharai régióból származó illegális határsértőt fogtak el.


A Nyugat-Balkánon szintén emelkedő tendenciát mutatva 600-nál is több illegális határsértőt regisztráltak augusztusban. Itt afgánok és irániak voltak többségben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek