EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Veszprém

Megint jönnek, kopogtatnak

Szeptemberben nemcsak a köznevelésben, de a felsőoktatásban is megkezdődött a 2019–20-as tanév. A Pannon Egyetem ezúttal is sok új, korábban nem Veszprémben élő hallgatót csábított a városba, a gólyák közül ezúttal is szép számmal döntöttek a kollégiumi élet mellett.

Idén is szép számmal érkeztek gólyák a kollégiumba (fotó: Domján Attila)

Számukra rendezték meg a hagyományos kollégiumi ismerkedős programot, a Kopogtató Tábort a nyár utolsó napjaiban.

A Kopogtató Tábor célja, hogy az elsőévesek új ismeretségekkel kezdhessék meg a kollégiumi életet (fotó: Domján Attila)

A tábori egyenpólót aztán hamar ünnepélyesebb viseletre kellett cserélniük az elsősöknek: szeptember 5-én a gazdaságtudományi kar megkezdte a tanévnyitó ünnepségek sorát.

Az új kollégisták nemcsak egymással, hanem az egyetemi mindennapok helyszíneivel is megismerkedhettek (fotó: Domján Attila)

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.